Meilė – pavojinga liga

Sveikata, Vyras ir moteris

Tyrimas. Įsimylėjimas veikia organizmą kaip liga. Meilė – pavojinga liga, žmogaus sveikatai daranti didelę žalą. Įsimylėjęs žmogus patiria emocijų audrą.
Tai pragaištingai veikia sveikatą ir galiausiai sukelia visą „puokštę“ ligų. Įsimylėjęs žmogus negali adekvačiai pripažinti, kad jo savijauta pablogėjo.
Laimės būsenos euforija nuslopina sveiką nuovoką. O tragedijos, kurias įsimylėjėlis išgyvena nutrūkus santykiams, ar kitos problemos dėl antrosios pusės gali tapti lemtingos.
Komentaras. Apskritai, galima pasakyti ir priešingai. Tačiau iš tiesų meilė mūsų pasaulyje – pats stipriausias egoistinis sukrėtimas, aukščiausias egoistinis noras, sučiumpantis žmogų į savo tinklus ir kietus gniaužtus iki sąmonės aptemimo ir proto netekimo.
Šio jausmo veikiamas žmogus praplečia savo egoistinius norus ir kartu apriboja save tik jais. Bet jei meilė tikra, t. y. altruistinė, „nuo savęs“ kitiems, nekreipiant dėmesio į save, tai ji neriboja žmogaus, o priešingai – atskleidžia naujus pojūčius „už jo paties“, taip žmogus suvokia pasaulį aplink save.

Daugiau šia tema skaitykite:

Meilės ginklas priverčia pasiduoti

Meilė: trumpas blyksnis ar negęstanti liepsna?

Meilės chemija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>