Kas ten, už žvaigždžių?

Kabala, Platinimas

Klausimas. Ar jūs kada nors manėte, kad studijuosite kabalos mokslą? Kada pirmą kartą Jums kilo šis pojūtis?
Atsakymas. Man atrodo, kad nuo septynerių aštuonerių metų jau žinojau, kad būtinai išsiaiškinsiu, kam reikalingos žvaigždės. Mane visada kerėjo didžiulis juodas dangus.
Vaikas būdamas išeidavau į kiemą, žiūrėdavau į tamsų dangų ir nesuprasdavau, kur aš, kas aš, kam visa tai ir kodėl taip paslaptingai mirga žvaigždės.
Tuo metu man rodėsi, kad tai yra susiję su astronomija. Aš labai stipriai buvau ja susidomėjęs, kol supratau, kad astronomija – tai viso labo mechaniniai skaičiavimai, ir todėl daugiau nebesigilinau į ją.
Tada nežinojau, kas yra kabala, ir neįsivaizdavau, kad būtent ji gali padėti įminti egzistencijos tikslą. O tai visada buvo mano troškimas. Vėliau, studijuodamas kabalą, supratau, kad mane skatino rešimo – vidinis poreikis, kūrimo pabaigos nepripildytas noras. Aš tiksliai žinojau, kad nuo to niekur nedingsiu.
Klausimas. Kabalos mokslas skirtas visiems ar tik tiems, kuriuose atsiskleidžia rešimo (informacinis genas) ir kurie kelia klausimą „Kas ten, už žvaigždžių?“
Atsakymas. Manau, kad mūsų laikais, mums (man ir mano mokiniams) stengiantis, mes vis tik atskleisime kabalą visiems. Juk iš tikrųjų šis mokslas labai artimas žmogui.
Mūsų gyvenimo valtyje mes plaukiame pasroviui, ir srovė pamažu mus kur nors nuplukdo. Kabala padeda dalyvauti šiame procese, papildyti natūralią noro raidą (juk noras – tai visa sukurta materija) dar ir savo dalyvavimu.
Tada žmogus, dalyvaudamas noro evoliucijoje, pradeda pažinti noro priežastis, ištakas, pačią tėkmę, tikslą, kaip gali tam daryti įtaką, kur valios laisvės ribos. Maža to, jis suvokia savo ištakas, savo tašką šiame procese ir savo galutinę būseną.
Visa tai galima atskleisti sau, kitaip tariant, pakilti virš natūralaus, neįsisąmoninamo mūsų didžiulio noro, visos visatos materijos, vystymosi, suvokiant šią aukštąją mechaniką.
Tai atskleisti gali tik tas, kuris turi poreikį pažinti egzistencijos tikslą. O jei žmogus jo neturi, tai jo nepriversi tuo užsiimti, o ir nereikia. Jis plauks natūraliai, vystydamasis greičiu, kurį nustato bendras visatos mechanizmas.

Iš 2015 birželio 1 d. TV programos „Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ieškant gyvenimo prasmės

Tikroji kabala – be mistikos ir mitų

Tiesa ims staiga pati skleistis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>