Amžinosios jaunystės paslaptis

Auklėjimas, vaikai, Sveikata

Klausimas. Kiekvienas bando atrodyti jauniau. Mūsų laikais ši tema tapo tokia populiari, kad aplink ją išsivystė visa pramonės šaka, lėtinanti senėjimo procesą: medicina, kosmetika, sveikatos ir grožio centrai. Kodėl mums kyla toks deginantis noras būti amžinai jauniems?
Atsakymas. Esmė ta, kad mes susipainioję ir gyvename dvigubą gyvenimą. Žmogus gyvena savo sieloje, kol kas dar neišsivysčiusioje ir sudarytoje iš vieno taško, ir savo kūne, kuris yra gyvūniniame, o ne žmogaus lygmenyje.
Žmogumi vadinamas ne mūsų kūnas – tam tikra baltyminės materijos forma – o noras, panašus į Aukštesniąją gamtos jėgą. „Žmogus (Adam)“ reiškia „panašus (dome) į Kūrėją“, kitaip tariant, turintis altruistinę meilės ir davimo artimui savybę.
Toks žmogus išeina iš savojo egoizmo ir yra ne jame kaip gyvūnas, o jo sukurtame nore kitų viduje.
Tai daro jį panašų į Aukštesniąją gamtos jėgą, užslėptai egzistuojančią pasaulyje, kuri vadinama Kūrėju. Kūrėjas – tai absoliuti davimo ir meilės jėga, neatsižvelgianti į save, tarsi saulė, nuolatos skleidžianti šilumą, šviesą, meilę, gėrį visiems be išimties.
Mes gyvename šios geros spinduliuojančios Aukštesniosios jėgos viduje, tarsi švelniuose saulės spinduliuose. Problema ta, kad turime priešingą jai formą – egoistinę, nukreiptą į asmeninį gavimą, ir dėl to stengiamės pagriebti, kaip įmanoma daugiau. Tai daro mus priešingais Aukštesniajai jėgai.
Mes nuolatos sugeriame į save, todėl mūsų gyvenimas ribotas. Visų pirma dėl to, kad priklausome nuo to, kas suteikia visą šį pripildymą, gyvybinę energiją. Mes gyvename, kol gauname šią gyvybinę jėgą ir ja naudojamės. Palaipsniui ji silpnėja, o mes vis senstame, kol numirštame.
Kad gyventume amžinai, turime tapti panašūs į Aukštesniąją davimo ir meilės jėgą, išeiti iš savęs į išorę. Jei tai padarysime, tai gausime neribotas gyvybines jėgas. Juk mes nesugersime jų, o priimsime tik dėl to, kad grąžintume šį gerumą atgal Kūrėjui: Jis – mums, o mes – Jam.
Tokioje formoje galima gyventi aukščiau laiko. Mes ne tik pratęsiame savo gyvenimą šimtus ar net milijonus metų, o apskritai išeiname iš laiko ribų. Jei išeiname iš savęs, tampame panašūs į Aukštesniąją gamtos jėgą, nuolat mums skleidžiančią meilę, ir taip pat įgyjame jos davimo ir meilės savybę, tampame amžini, kaip ji.

Iš 2015 m. birželio 2 d. 580-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip tapti amžinam?

Be pasipriešinimo

Kūno sveikata – sielos pusiausvyra

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>