Pašalpa ir mokslas – privaloma visiems

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Tyrimas. Skurdo problema pasaulyje kiekvienais metais vis aštrėja. Pajamų nelygybė didėja, o įvairios socialinės programos neužtikrina norimo rezultato.
Šiandien net minimalusis darbo užmokestis, kuris teoriškai turėtų garantuoti bent kuklų gyvenimą, nepanaikina skurdo – minimali alga, dirbant visą darbo dieną, 40 valandų per savaitę, neleidžia išbristi iš vargo.
Komentaras. Pasauliui būtina pakeisti seną požiūrį į darbą, uždarbį, pensijas ir kitas socialines pašalpas. Turime žvelgti į visuomenę, kaip į vieną visumą, kurią bet kuriuo atveju turime aprūpinti visomis būtiniausiomis egzistavimo sąlygomis, nesivadovaujant nuostata „Kas nedirba, tas nevalgo“.
Pašalpos, atlygio gavimą turime susieti su kiekvieno žmogaus dalyvavimu integraliojo auklėjimo kursuose. Dalyvavimas šiuose kursuose laikomas privalomuoju darbu.
Kas dėl tų, kurie dirba, kad aprūpintų visuomenę viskuo, kas būtina, tai pati visuomenė atrinks ir nukreips žmones būtinajam darbui. Mes privalome atsieti pašalpos, atlygio gavimą nuo darbo ir susieti su dalyvavimu integraliojo auklėjimo kursuose.

Daugiau šia tema skaitykite:

Badmetis ar klestėjimas

Pamokos apie naują pasaulį

Planeta kaip vienas kambarys

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>