Jaunystė ir sielos grožis

Auklėjimas, vaikai, Kūnas ir siela, Sveikata

Klausimas. Kodėl šiais laikais žmonės taip jaudinasi dėl išvaizdos ir yra pasiryžę išleisti dideles sumas, kad atrodytų jaunesni ir gražesni?
Atsakymas. Seniau žmonės išvaizdos taip nesureikšmindavo. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje ji tapo labai svarbi, nes mūsų egoizmas vystosi ir vis stipriau pririša prie kūniškojo, materialaus gyvenimo.
Mūsų egoizmas šiame materialiajame gyvenime nori prilygti dvasiniam pasauliui. Jis taip išsivysto, kad pažada išrūpinti mums patį geriausią, begalinį gyvenimą, teikti malonumus, patrauklią išvaizdą, jaunystę ir jėgą.
Bendrasis evoliucijos procesas ir mumyse esanti programa verčia pakilti į naują – dvasinę – vystymosi pakopą bei pradėti gyventi jėgų, dvasinių savybių pavidalu, o ne kaip materialūs kūnai, gyvenimą jaučiantys tik savyje.
Kad pakiltume į aukštesnį egzistavimo lygmenį, pirmiausia turime įsitikinti, jog neverta laukti nieko gero iš mūsų kūniškojo gyvenimo. Jis negali būti nei amžinas, nei laimingas, o visi įgyti dalykai – nieko verti.
Todėl turime patirti įvairiausių būsenų: turtų, garbės, valdžios, žinių, išorinio grožio siekį, turime atskleisti visą šių norų, neteikiančių jokio užpildymo, menkumą. Per juos neįmanoma gauti pilnaverčio ir amžino pasitenkinimo gyvenimu.
Tai toks periodas, kai mes tarsi vejamės amžinąjį gyvenimą, tai yra bandome išsaugoti amžiną jaunystę. Bet po šių lenktynių, iššvaisčius daugybę jėgų, mums lemta suprasti, kad šis tikslas – bevertis.
Taip neįmanoma gauti nei amžinojo gyvenimo, nei tikrojo vidinio pasitenkinimo. Siekis atrodyti jauniems ir gražiems suteiktas tam, kad nusivylę juo pasirinktume aukštesnį tikslą.
Šis aukštas tikslas – iš tikrųjų amžinas, nes jį pasiekę, imame egzistuoti ne savo materialiuose kūnuose, o noruose, siekiuose, ketinimuose.
Noras išsaugoti amžiną jaunystę – tai tik tam tikras mūsų vystymosi etapas. Po to taps madinga užšaldyti savo kūnus, viliantis atgaivinti juos ateityje, kai atsiras progresyvesnės gydymo technologijos. Bet ir šiuo metodu teks nusivilti bei suprasti, kad tai – ne išeitis.
Visų šių bandymų tikslas – atskleisti mums, kad nėra pasirinkimo, kad reikia pakilti į kitą egzistavimo lygmenį, t. y. pereiti iš gyvenimo kūne į gyvenimą sieloje. Į šį tikslą stumia visas dabartinis gyvenimas.
Visos mūsų gyvenimo vertybės: maistas, seksas, šeima, pinigai, garbė, žinios – visi šio pasaulio pripildymai turi mus nuvilti ir nukreipti vienintele kryptimi, t. y. iš egzistavimo materialiame kūne pereiti į gyvenimą sieloje.

Iš 2015 m. birželio 2 d. 581-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Amžinosios jaunystės paslaptis

Kaip tapti amžinam?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>