Susijęs su gamta

Auklėjimas, vaikai

Klausimas. Kokie turėtų būti mūsų santykiai su gamta?
Atsakymas. Mes turime išstudijuoti jos pagrindinį įstatymą: tarpusavio ryšio savybę. Kalbant paprastai – tai meilė ir davimas. Mes esame tarsi apvalkale, viduje negyvosios, augalinės ir gyvūninės gamtos. Vienintelis dalykas, ką turėtų padaryti žmogus – tapti integraliai susijęs su gamta.
Juk absoliučiai integrali sistema – tai visa žmonija plius negyvasis, augalinis ir gyvūninis lygmenys. Tokiu atveju pasiekiame visiško suvokimo būseną, pažįstame, pajaučiame gamtos visumą, t.y. atskleidžiame Kūrėją.
Klausimas. Kas yra ryšys su negyvąja gamta?
Atsakymas. Kai aš gamtoje veikiu taip, kaip visi kiti gyvūnai: nieko be būtinybės nenaikinu, nedarau nereikalingų veiksmų, o aplinkiniu pasauliu naudojuosi tiek, kiek man reikia fiziniam egzistavimui. Visą likusią moralinę, vidinę, energiją nukreipiu į susivienijimą su bendru gamtos įstatymu – tarpusavio davimo, ryšio ir meilės įstatymu.
Tuo pačiu metu duodamas ir gaudamas, susisieju su viskuo, kas mane supa, kaip lygiavertė visumos dalis, jokiu būdu neišskirdamas savęs, tik siekdamas meilės ir davimo.
Tai reiškia, kad nesiekiu nieko, kas man nebūtina. Jeigu skverbiuosi į gamtą, norėdamas su ja susitapatinti, o tai turi daryti kiekvienas žmogus, nelieka jokio noro daryti šiame pasaulyje kažką, kas neatneš jokios naudos.
Vienintelis dalykas, ko man reikia, tai palaikyti normalią fizinę formą, o visa kita – nukreipti tik į ryšį su aukštesniąja gamtos jėga, kuri vadinasi Kūrėjas.

Iš 2015 m. birželio 10 d. TV programos „Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip atvesti pasaulį į harmoniją

Gamta – tai vienybė

Gamta neišmokys blogo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>