Mirtingasis pasaulis ir amžinoji siela

Kūnas ir siela

Klausimas. Kokie patarimai galėtų padėti paprastam žmogui išvengti mirties baimės?
Atsakymas. Žmogus turi kovoti su mirties baime taip, kaip tai jis daro kasdieniame gyvenime, tarsi pamirštų šią mintį. Bet, vis tiek, jis nuolatos lygina save su kitų amžiaus grupių žmonėmis, laikydamas save senesniu nei yra iš tikrųjų.
Jis visą laiką galvoja apie gyvenimo pabaigą, ir čia nieko nepadarysi. Jam padės tik pakilimas į davimo lygmenį, kai ims atskleisti kitą savo egzistavimo lygmenį ir pakils į naująją dimensiją. O senoji dimensija, grindžiama tik laikinu biologiniu materijos egzistavimu, išnyks.
Jei žmogus pasiekia kitą būseną, jo jau niekas nesulaiko šiame gyvenime, juk mirtis jam dabar ne kažkas ypatingo, o tiesiog lydintis faktorius.
Klausimas. Ar ateityje mirties nebus?
Atsakymas. Kiekvienas žmogus, o paskui visa žmonija, pasiekusi dvasinę būseną, pakyla į aukštesnį lygį.
Mūsų gyvūninio organizmo biologinė mirtis lieka, bet dvasinis kūnas, kurį įgyjame, nemirtingas, nes yra nore duoti – išorėje.
Jis jaučia visas metamorfozes ne savyje, o kituose, joms pereinant per jį, todėl dvasinis kūnas neturi pagrindo mirti, jis vien duodantis. Kiekvienas, duodamas kitiems, jaučia savo gyvenimą kituose, o ne savyje.
Dvasiniame pasaulyje nėra tokios substancijos, kuri numirtų, nes mes visą laiką įgyjame vis naujus indus ir juose jaučiame savo egzistavimą, savo gyvenimą. Šie indai ne mūsų. Bet, pildydami juos, pildome kaip savus.
Pavyzdžiui, kai kažką darai dėl savo mažo vaiko, tuo pačiu stipriau jauti gyvenimą nei tai darytum dėl savęs. Ir todėl išeina, kad savojo kūno pojūtis po truputį išnyksta, kažkur nutolsta, ir jaučiamas gyvenimas kituose.

Iš 2015 m. birželio 17 d. TV programos „Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pakilti virš laiko

Klausimas, vedantis amžino gyvenimo link

Klausimas, kuris kyla visiems

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>