Jaunųjų tėvų mokykla

Auklėjimas, vaikai

Pastebėjimas. Šiandien daugelis tėvų suglumę sako: ,,Mano vaikas kalba su manimi atsainiai, ginčijasi dėl kiekvienos smulkmenos, pyksta pasitaikius menkai progai, yra nepasiruošęs atlikti paprasčiausius darbus.‘‘
Tėvai apimti siaubo dėl  savo vaikų elgesio, tačiau visiškai nesupranta, ką daro blogai.
Dingo ribos tarp suaugusiųjų ir vaikų, nebėra pagarbos suaugusiesiems. Vaikas virto baisiu padaru, su kuriuo labai sunku bendrauti. Tėvai iš tikrųjų nežino, ką su juo daryti.
Atsakymas. Bėda ta, kad mes nenustatome vaikams teisingų elgesio taisyklių. Pasakyta: ,,Auklėk paauglį pagal jo kelius.“ Dėl to tėvai turi mokytis specialioje mokykloje.
Jeigu jauna pora nori turėti vaikų, jie iš anksto, galbūt net iki vestuvių, turi pradėti lankyti specialius saviauklos ir vaikų auklėjimo kursus. Juk visi pasikeitimai, kuriuos jie patirs, persiduos vaisiui, nes mes esame visiškai uždaroje ir tarpusavio ryšiais susaistytoje sistemoje.
Mus supanti visuomenė nepasirengusi ir nenori būti atsakinga, atsakomybę turi prisiimti tėvai. Ir taip yra ne dėl to, kad visuomenė viską nusimeta nuo savęs, o todėl, kad yra dalis pareigų, kurias privalo vykdyti patys tėvai.
Todėl mes turime įpareigoti tėvus būti pasirengusius vaiko gimimui ir auklėjimui. Tėvai nuolat turi būti mokomojoje aplinkoje, kaip mokykloje – pavadinkime tai jaunųjų tėvų mokykla. Tai turi tapti valstybės įstatymu.

Iš 2015 m. liepos 9 d. TV  laidos „Paskutinioji karta“, Nr. 14

Daugiau šia tema skaitykite:

Kur ta mokykla, kuri auklėja Žmogų?

Kaip auklėti vaikus?

Leiskite vaikams rinktis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>