Pasaulis ant svarstyklių lėkštės

Platinimas

Klausimas. Pasakyta, kad žmogus „palenkia pasaulį į nuopelnų pusę“. Kaip vienas žmogus gali paveikti visą pasaulį?
Atsakymas. Vienas žmogus gali paveikti visą pasaulį, nes susijungia su juo ir trokšta per save palenkti pasaulį į gėrį. Dvasiniame pasaulyje kiekvienas žmogus svarbus kaip visi, pagal dėsnį „visuma ir dalis tapačios“.
Klausimas. Tarkime, vienas žmogus nuolat klausosi jūsų laidų, jis kupinas meilės visiems. Aišku, kad jis palenkia pasaulį į gerąją pusę. Kitas – priešingai, nusveria pasaulį į blogį. Kuris laimės?
Atsakymas. Apie pasaulį sprendžiama pagal daugumą. Todėl reikia stengtis, kad būtų kuo daugiau žmonių, siekiančių meilės artimui.
Klausimas. Kas suteikia jums jėgų ir kantrybės visą laiką kalbėti žmonėms apie susivienijimą ir meilę? Jūs be galo optimistiškas, jūs nenusimenate dėl to, kas vyksta Izraelyje ir pasaulyje.
Iš kur tas optimizmas? Kodėl esate įsitikinę, kad žmogus stovi priešais svarstykles ir gali pasaulį nusverti į gėrį? Ar jūsų neslegia tai, kad viskas aplink atrodo tarsi griūtų?
Atsakymas. Tai mane slegia, nes aš nenoriu, kad žmonės kentėtų ir sukeltų kančių sau ir  visam pasauliui. Tačiau aš suprantu jų būseną ir stengiuosi nuolat jiems aiškinti.
Kaip su mažais vaikais: kad ir kaip sunku su jais būtų, negali jų palikti, ir kantriai aiškini iš naujo. Viskas iš meilės. Kaip pasakyta, „visus nusikaltimus uždengs meilė“.

Iš 2015 m. liepos 12 d.  radijo stoties „103 FM“  laidos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>