Besąlyginė meilė

Auklėjimas, vaikai, Dvasinis darbas, Vyras ir moteris

Tikra meilė neturi nieko bendra su seksu ir lytimi, bet tam, kad ją patirtume, turime rimtai pasiruošti.
Juk reikia išmokti atverti savo ir pajusti kito žmogaus širdį, pakylant virš savo interesų ir įsijaučiant į draugo norą, koks jis bebūtų.
Ir visai nesvarbu, kas yra tas kitas: vyras ar moteris. Turiu pakilti virš savo egoizmo, kuris siekia mėgautis visu pasauliu, ir vietoje to pats teikti malonumą visam pasauliui.
Jei šitai vadinama meile, tuomet kyla klausimas: ar apskritai mūsų pasaulyje yra meilė? Nėra! Meilė yra tik Aukštesniajame pasaulyje, į kurį kylame virš savo egoistinių išskaičiavimų ir pripildome artimą, mėgaudamiesi jo džiaugsmu.
Ar galiu mėgautis tuo, kad suteikiu malonumą aštuoniems milijardams žmonių? Bet yra parašyta: „Mylėk savo artimą, kaip save patį“. Tai yra, turiu mylėti kitus labiau nei save – lygiai taip, kaip dabar save myliu labiau už kitus. Todėl tikrai meilei pasiekti reikia jėgos, kuri yra virš mūsų prigimties ir gali ją ištaisyti.
Gamta sukūrė mane su egoistiniu noru mylėti save patį. O aš reikalauju Gamtos, tai yra Kūrėjo, kad mane ištaisytų. Noriu išsitaisyti, kad galėčiau mylėti artimą be jokio asmeninio intereso, nepriklausomai nuo to, ar man dėl to gera, ar bloga, būti aukščiau viso to.
Juk ir šiuo metu, būdamas visiškas egoistas, noriu, kad kiti mane mylėtų tokį, koks esu, su visais trūkumais ir egoizmu. Todėl ir aš turiu pamilti kitus tokia besąlygine meile.
Komentaras. Bet aš to nenoriu!
Atsakymas. Todėl tau ir reikia išsitaisyti. Bičiulyje atskleisi pačias nepatraukliausias savybes bei poelgius, nukreiptus prieš tave ir tavo artimuosius, bet vis tiek jį mylėsi. Tikra meilė reikalauja visiško išsitaisymo, ji uždengia visus nusikaltimus.

Iš 2015 m. liepos 30 d. 601-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Meilė meilei nelygu

Melodija dviem balsams

Nukreipta į tikslą meilė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>