Meilė – tai rojus

Auklėjimas, vaikai, Vyras ir moteris

Klausimas. Daugelis mano pažįstamų jaučiasi nelaimingi, negalėdami susirasti sau tinkamos poros. Ką reikia daryti, kad surastume tikrąją meilę?
Atsakymas. Pirmiausiai reikia nustoti reikalauti iš kitų kažkokių nepaprastų savybių, o surasti žmogų, suprantantį, kaip kurti meilės santykius.
Meilė grindžiama tik tarpusavio nuolaidomis: kiekvienas nusileidžia partneriui ir mėgaujasi galimybe tai daryti.
Nereikalaujame iš partnerio ypatingo dėmesio ir rūpesčio, o priešingai, visas malonumas kyla iš to, kad anuliuojame save dėl jo.
Klausimas. Koks čia malonumas – nusileisti kažkam?
Atsakymas. Tai ir vadinama meile! Kai duodi ką nors savo vaikui, juk patiri didelį malonumą! Ir tą patį gali pajausti sutuoktiniui. Tiesiog vaiką natūraliai, gyvūniniu lygmeniu, jauti kaip sau artimą – jauti kaip dalį savęs.
O žmona, atrodytų, irgi sava, o visgi ji egzistuoja atskirai, šalia tavęs ir turi savo nuomonę. Bet siekiant meilės reikia nutrinti šį atstumą, skirtumą tarp savo ir jos noro.
Dabar aš jaučiu tik savo norą ir beveik nejuntu partnerio noro. Mano noras man svarbesnis už jo. Bet pasakyta: „Padaryk savo norą tokį, kaip Jo, kad jis padarytų savo norą tokį, kaip tavo“ – tai ir yra meilės sąlyga.
Mūsų norai turi susijungti į vieną. Tai vadinama susiliejimu: „Vyras ir žmona – Šchina tarp jų“, tarsi turėtume vieną kūną.
Meilei žmogų reikia auklėti, paruošti specialiuose kursuose. Tokio auklėjimo trūksta visai žmonijai. Kai išmoksime, kaip pasiekti tokių santykių, būsime laimingi.
Klausimas. Visi ieško meilės, bet kaip įtikinti žmones lankyti tokius kursus? Nemanau, kad jiems patiks atsižadėti savęs.
Atsakymas. Taip yra todėl, kad apgaudinėjame patys save. Mums atrodo, jog išlošiame tada, kai pasiekiame savo. Bet kam geriau nuo šios apgaulės? Norime mylėti ir užpildyti tik save, pasinaudodami artimu, savo šeima. Galiausiai tai mums nesuteikia nei malonumo, nei meilės.
Reikia išmokyti žmogų užsipildyti teisinga forma: tobula ir amžina. O toks užpildymas įmanomas tik mylint artimą, nes kitiems galima duoti visada ir pripildyti juos be galo, iš to nenutrūkstamai gaunant malonumą.
Tai uždaras ciklas, kuris visada sugrįžta man, tokiu būdu pajaučiu absoliučią, amžiną meilę ir net daugiau – amžiną gyvenimą.
Juk taip aš neryju savęs ir savo aplinkos, o priešingai, gaivinu visus aplinkui savo meile. Taip pajuntu nepertraukiamą kilimą į aukštesnį matavimą, į rojaus sodą, amžinojo gyvenimo link. Meilė – tai rojus.
Todėl nėra ko ieškoti meilės kažkur, reikia tiesiog ją sukurti.

Iš 2015 m. liepos 30 d. 601-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Besąlyginė meilė

Melodija dviem balsams

Išlaisvinant meilę iš nebūties

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>