Meilė gyvūnams ar meilė žmonėms

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Sveikata

Klausimas. Žmogus – tai dalis gyvūninio pasaulio, nors ir labiausiai išsivysčiusi. O gyvūnai yra žolėdžiai ir plėšrūnai, ėdantys vienas kitą. Per visą žmonijos istoriją žmonės valgė gyvūnus, kitaip tariant, mus galima priskirti prie plėšrūnų.
Kodėl pastaruoju metu vegetarizmas tapo toks populiarus? Gal todėl, kad žmogus pasiekė tokį išsivystymo lygį, kai jam nesmagu žudyti gyvūnus dėl savo malonumo?
Atsakymas. Nemanau, kad žmonija labai išsivystė. Juk vystymasis turi būti vidinis, o ne paprastas intelekto augimas. Mes žinome, kad aukštas intelektas nepadaro žmogaus gero kitų atžvilgiu. Tai nepriklauso nuo išsilavinimo lygio: nuo to, kokį universitetą žmogus baigė ir kiek gavo Nobelio premijų.
Apskritai, nematau, kad žmogus vystytųsi žmogiškumo prasme. Neįmanoma rasti tokio pavyzdžio, kad tauta pasiektų aukštą vidinį išsivystymą dėl techninio progreso ir technologinių laimėjimų, net ir dėl literatūros, muzikos, medicinos pasiekimų.
Vokietija buvo labiausiai išsivysčiusi šalis prieš Antrąjį pasaulinį karą ir pažiūrėkite, kokias kančias vokiečiai sukėlė visam pasauliui.
Komentaras. Bet aš kalbu tik apie vieną konkretų aspektą: apie žmogaus požiūrį į gyvūnus!
Atsakymas. O aš kalbu ne apie gyvūnus, bet apie žmogaus požiūrį į žmones! Yra žinoma, kad labiausiai išsivysčiusi tauta gamindavo lempų gaubtus iš žmogaus odos. Todėl nematau jokių išsivystymo požymių, kai žmogus atsisako vartoti gyvūninį maistą.
Kalbama apie žmogaus savybių žmoguje išsivystymą. Jei vegetarizmas bus tokio išsivystymo pasekmė, tai kita kalba. Bet kol kas apie tai nekalbama. Vegetarizmas nesusijęs su geru požiūriu į žmones.
Klausimas. Ar tai nėra gerumas, jei žmogus atsisako žudyti gyvūnus tam, kad pasisotintų?
Atsakymas. Tai visiškai neteisingas požiūris, juk mes kiekvieną dieną užmušame ir kankiname gyvūnus savo egoistiniu požiūriu į žmones. O nugalabyti ir suvalgyti vištą nėra egoizmas, juk višta dėl to ir egzistuoja, kad pakeltų žmogų. Vidinė vištos žinia ta, kad ji padeda žmogui egzistuoti ir pakelia jį į aukštesnį lygmenį.
Be to, mūsų kūnas turi tokių poreikių, kurių neįmanoma patenkinti valgant tik augalinį maistą. Žmogui reikia mėsos. Mes dar šito nesuprantame ir nepakankamai esame ištyrę. Esu įsitikinęs, kad yra tokie tyrimai, bet jie slepiami.
Žmogus negali gyventi nevartodamas mėsos. Mūsų kūnas ir jo virškinimo traktas, visa maisto įsisavinimo sistema sudaryta taip, kad mes privalome vartoti mėsą – išskyrus tuos žmones, kurie iš prigimties jos nemėgsta. Yra tokia ypatinga žmonių rūšis, kurie nelabai mėgsta mėsą.
Išvada labai paprasta: negalima propaguoti vegetarizmo kaip ideologijos, primygtinai ir darant spaudimą. Reikia nustoti tai reklamuoti per visus kanalus. Aršūs vegetarai patys panašūs į plėšrūnus,  pasirengę suėsti kitus žmones dėl suvalgyto vištos gabalo.
Tegul vegetarai parodo kitiems, kiek geresnius juos padarė vegetarizmas, kaip į gera pasikeitė jų požiūris į žmones, o ne tik į gyvūnus. Tegul ištaiso savo požiūrį į žmones, o jau paskui į gyvūnus, ir parodo visiems pavyzdį! Tada aš suprasiu, kodėl šis vegetariškas maitinimasis vadinamas „natūraliu“, artimesniu žmogaus prigimčiai. Bet ar tai natūralu? Jei žmogus nori vadovautis savo prigimtimi, jis turi valgyti mėsą.

Iš 2015 m. liepos 2 d. 592-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>