Bakterijos derinasi viena su kita

Egoizmo vystymasis, Kabala ir kiti mokslai

Tyrimas. Gebėjimas tartis ir paskirstyti socialinius vaidmenis bendruomenėje yra laikomas aukštesniųjų gyvūnų ir žmogaus savybe. Tačiau mokslininkai nustatė socialinių vaidmenų paskirstymą ir tarp bakterijų.
Jie tyrė bioplėvelę, susidedančią iš bakterijų ląstelių ir jų išskiriamų medžiagų, kurios sudaro ekstraceliulinį matriksą (neląstelinį užpildą). Tokios kolonijos patvarios – jos padeda mikrobams, saugo juos nuo neigiamo išorinio poveikio.
Akivaizdu, kad ir vidiniai, ir išoriniai kolonijos nariai, nepaisant priešingų interesų, yra reikalingi vieni kitiems. Tai dažnai pasitaikanti situacija tiek bakterijoms, tiek žmonėms, ir išeitis viena – išmokti tartis, sugebėti derinti savo elgesį.
Mokėjimas tartis su kolega konkurentu yra evoliucinis privalumas net bakterijoms.
Komentaras. Tai vis tas pats visuotinis egoizmas, verčiantis priešus tartis, kad „nepražūtų po vieną“, tačiau tai vyksta mūsų pasaulio lygmenyje.
Nereikia žavėtis tokiu nesąmoningu egoistiniu bakterijų elgesiu, nes tokį demonstruoja bet koks egoistinis elementų susivienijimas, pavyzdžiui, negyvosios materijos atomai. Juk bet kuri materija egoistiška ir todėl bet koks jos susivienijimas – tai tas pats egoistinis susivienijimas šiek tiek aukštesniame lygmenyje.
Aukštesnysis, dvasinis, susivienijimas vyksta ne dėl egoistinio išskaičiavimo ir ne dėl būtinybės išgyventi, o pakylant aukščiau egoizmo – dėl Aukštesniojo principo, Kūrėjo, kuris suvokiamas tik žmogui, tiksliau jo ypatingai savybei, vadinamam „taškui širdyje“, jeigu jis jį turi. Ir tik veikiant Aukštesniajai jėgai, OM – „Šviesai, grąžinančiai į šaltinį“.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>