Dvasinio vystymosi sistema

Biblija, Dvasinis darbas

Klausimas. Kas yra „bausmė dvasiniame pasaulyje“?
Atsakymas. Toroje / kabaloje tokios kaip bausmės nėra, kadangi mes turime reikalą ne su žmogumi, kuriam galėtume nusibosti ir kuris pyktų ar būtų nusiminęs, o su valdymo sistema.
Todėl jei neatliekame kokios nors užduoties, tai sistema veikia alternatyviu būdu, elgiasi su mumis atitinkamai. Pavyzdžiui, jei važiuoju automobiliu ketvirtąja pavara (ant ketvirtosios pakopos) ir staiga mašina sugenda, įmetu trečiąją pavarą.
Dabar variklis dirba žymiai sunkiau, važiuoju lėčiau, jaučiuosi ne taip patogiai, bet vis tiek važiuoju. Kai sugenda dar viena detalė, vėl pereinu į kažkokį kitą režimą.
Kitaip tariant, viskas priklauso nuo mūsų įsitraukimo. Kuo intensyviau tame dalyvaujame, tuo greičiau, komfortiškiau judame, aukščiau laiko, viską įveikdami savo nedidelėmis pastangomis, gėrio, o ne kančių ir blogio keliu.
Taigi, apie jokias bausmes nėra nė kalbos, bet šnekamojoje kalboje vartojame būtent šį žodį. Be to, ir mūsų pasaulyje nėra jokių bausmių. Jei pasielgei teisingai, tai eini toliau tuo keliu. Jei neteisingai – tave pakoreguoja. Ir šią korekciją vadiname bausme. Bet tai ne bausmė, o ištaisymas.
Pati koregavimo sistema yra absoliučiai bejausmė. Mes tik apibūdiname ją, naudodamiesi įprastine kalba, pavyzdžiui, „Geras, Kuriantis gėrį“.
Panašiai jausmingai, kaip apie draugą, porininką muzikantas gali kalbėti apie savo fortepijoną. Visame ką daro, žmogus linkęs pritaikyti savo vidinį jausmą daiktams, su kuriais dirba, sakykime, kompiuteriui, nors tai – tik gelžgalis.
Lygiai taip pat mes elgiamės su Kūrėju, nors tai yra sistema, kuri neturi jokių jausmų, kaip yra pasakyta: „Daviau dėsnį ir neperženk jo“. Kūrėjas – tai gamtos dėsnis!

Iš 2015 m. balandžio 15 d. TV programos „Amžinosios knygos paslaptys“

Daugiau šia tema skaitykite:

Augti be lazdos

Apie bausmę

Kam save bausti?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>