Įkalinti Visatoje

Dvasinis darbas, Realybės suvokimas

Kabalistas – tai mokslininkas, tyrinėjantis mūsų gyvenimą, šį pasaulį, tikrovę, kurioje esame. Tačiau tyrinėja jis visa tai ypatingais instrumentais – išsiugdytais naujais jutimo organais. Mes kol kas neturime tokių suvokimo organų, kuriais būtų galima atskleisti dabar nuo mūsų paslėptą Aukštesnįjį pasaulį.
„Šeštasis pojūtis“ – tai Aukštesniosios jėgos, meilės ir davimo jutimas, kurio dabar neturime. Jaučiame mūsų pasaulį savo egoizmo viduje, penkiais kūniškaisiais jutimo organais.
Mūsų egoistinis troškimas nori pažinti, suprasti, pajusti tikrovę, kurioje esame. Toks požiūris įkalina mus tam tikroje uždaroje sferoje, šioje Visatoje.
Visata mums tik atrodo milžiniška, o iš tiesų ji visai menka, lyginant su pasauliu, esančiu už jos ribų. Mums reikia ištrūkti iš šitos sferos ir pajusti tikrovę, esančią už mūsų. Bet tam reikalingas papildomas jutimo organas, kurio pagrindas – davimo savybė.
Dabar turime tik gavimo organus, todėl viską traukiame į save ir esame apriboti šiuo materialiuoju pasauliu. Viską, ką juntame penkiais kūniškaisiais jutimo organais, vadiname šiuo pasauliu, kuriame gyvename. Tačiau šis pasaulis mums duotas tik tam, kad šiame gyvenime ištrūktume iš jo ribų į Aukštesnįjį pasaulį, išorinį, erdvų.
Kaip gi mums išsiveržti į išorę, jei viską traukiame į save, vidun?
Todėl ir turime išvystyti davimo savybę vietoj gavimo, noro mėgautis, organų. Šis naujas davimo pojūtis išves mus iš mūsų materialiosios sferos į išorę.
Kabalos metodika skirta vystyti žmogaus norą duoti ir mylėti, išorinio pasaulio jutimą. Žmogus suvokia, kad yra kita tikrovė, egzistuojanti visai greta mūsiškės, bet atskleidžiama priešingai – nuo savęs į išorę.
Todėl yra pasakyta, kad mylėti artimą, kaip save patį – didžioji Toros taisyklė. Juk ji kalba apie tai, kokią savybę mums reikia išvystyti, kad pajustume Aukštesnįjį pasaulį, Aukštesniąją jėgą.

Iš 2015 m. rugpjūčio 16 d. radijo stoties 103FM programos

Daugiau šia tema skaitykite:

Neiškreiptas egoizmo pasaulio vaizdas

Žvilgtelėti už Didžiojo sprogimo taško

Gyvenimas akvariume

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>