Ar ateis pasaulio pabaiga?

Kabala, Realybės suvokimas

Klausimas. Pasak kabalos mokslo, žmonija yra galutiniame 6000 metų egzistavimo laikotarpyje, dabar 5775 metai. Vadinasi, po 225 metų ateis pasaulio pabaiga? Viskas išnyks?
Atsakymas. Taip, tai yra parašyta. Bet ką reiškia „išnyks“? Mūsų pasaulis išnyks, dings iš mūsų pojūčių. Juk tai, ką tu jauti dabar, atrodo tau kaip tikrovė, kurioje egzistuoji. Tikrovė, kokią ją jaučiame, būtent tokia mus tik atrodo.
Mes, žmonės, suvokiame tikrovę tokią. Bet jei įsikūnytume į kažkokias kitas savybes, jei turėtume kitus jutimo organus – regos, klausos, jutimo, uoslės, – atskleistume tikrovę visiškai kitokios formos. Noriu pasakyti, kad tikrovė, kurią jaučiame, labai subjektyvi.
Todėl, kai padedant kabalos mokslui pradedi keistis, kitaip tariant, taisyti save, įgyji įvairiausių naujų savybių ir galimybių, – vadinasi – pradedi matyti pasaulį daug giliau nei paprasti žmonės.
Matai jame sistemas, jėgas, lemiančias jų veiksmus. Tau tarsi prasiveria pasaulio sienos ir už jų pamatai didžiulę, neįtikėtiną valdymo ir apvaizdos sistemą, dar vadinamą „Kūrėjo karalyste“, atskleidi, kaip tos jėgos valdo pasaulį.
Kabalistai visose savo knygose aiškina, kaip veikia ši sistema. Baal Sulamo „Mokymasis pagal dešimt sfirų“ – knyga, iš kurios mes mokomės, aiškina apie visas šias jėgas, kaip jos veikia mus ir visą pasaulį, kaip įeiname į šią sistemą ir imamės valdančiojo vaidmens.
Klausimas. Kai sakoma, jog Abraomas atskleidė, kad yra viena viską valdanti jėga, turima omenyje, kad jis atskleidė šią sistemą, kuri valdo visą tikrovę?
Atsakymas. Žinoma! Tai visų svarbiausia. Juk vadiniesi „Žmogumi“ („Adomu“) pagal būsimą būseną, kurią pasiekę visi bus panašūs į Kūrėją.
Būti panašiam į Jį – vadinasi – išstudijuoti, pažinti, įgyti visą šią valdymo ir kontrolės sistemą bei valdyti šią sistemą vietoj Kūrėjo. Apie tai yra pasakyta: „Sugrįš sūnūs pas savo Kūrėją“. Tai reiškia, kad supranti, jauti ir atskleidi sau visą pasaulį.
Visos dabartinės problemos, visa mūsų pasaulio istorija skirta tam, kad įpareigotų žmogų sužinoti, kodėl ir iš kur jam tenka visos šios kančios. Juk visos jos – tik dėl to, kad pastūmėtų mus suvokti ir pažinti Aukštesniąją valdymo sistemą, kad paverstume savo gyvenimą į gerą.

Iš 2015 m. rugpjūčio 9 d. 103FM radijo stoties programos

Daugiau šia tema skaitykite:

Toks nenuspėjamas žmogus

Pasaulis – už davimo jėgos ribų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>