Kabala ir piktadarystė – du nesuderinami dalykai

Dvasinis darbas, Kabala

Klausimas. Ar kiekvienas, jaučiantis gėrį ir meilę žmonėms, yra kabalistas?
Atsakymas. Jeigu tai tikroji meilė artimui ir tikrasis davimas – tada kabalistas. Vienintelė problema, kad mes klystame, manydami, jog vienas kitą mylime ir kažką duodame. Mūsų pasaulyje nėra meilės.
Komentaras. Daugelis žmonių save laiko gerais ir mylinčiais.
Atsakymas. Tai klaida. Mes turime užslėptą gavimą, rafinuotesnį egoizmą. Kabalistas, naudodamas kabalistinę metodiką, išvysto savyje ypatingą – tikrojo davimo ir meilės – savybę.
Meilės ir davimo savybė kuriama virš egoizmo, virš žmogiškosios prigimties. Tada iš tiesų galima pajausti tai, kas yra už mūsų ribų. Už mūsų yra tik viena jėga, kuri vadinama Kūrėju. Jo meilės ir davimo atskleidimas ir yra aukštesnysis pasaulis.
Kabalistas yra tas, kuris įgyvendina meilės artimui kaip sau principą. Tai leidžia jam pajausti aukštesnįjį pasaulį.
Klausimas. Kas yra aukštesnysis pasaulis?
Atsakymas. Aukštesnysis pasaulis – tai visuma jėgų, visuma aukštesniosios jėgos poveikių mums. Kabalistas mato jėgas, kurių kiti nemato. Jis pradeda sąveiką su Aukštesniąja jėga, su visomis šios vienintelės jėgos komponentėmis, sklindančiomis iš Kūrėjo. Šitaip pradeda reaguoti,  atsakyti į Kūrėjo kreipimąsi  ir tampa Jo partneriu.
Kabalistas, sąveikaudamas su Aukštesniąja jėga, keičia tikrovę. Keisdamas pats save, jis gali pagerinti pasaulį, kitų žmonių gyvenimą.
Klausimas. Ar gali kabalistas, naudodamasis savo supergebėjimais, pakenkti žmonėms?
Atsakymas. Tai – neįmanoma. Juk jis pirmiausiai įgyja davimo ir meilės jėgą.
Komentaras. Tačiau kiekvieną mėnesį galima išgirsti per radiją apie dar vieną atvejį, kai žmogus, studijuojantis Torą, įsipainioja į nemalonias situacijas ir apkaltinamas  nedorais veiksmais.
Atsakymas. Kabalistas negali niekam pakenkti. Kabalos metodika pakeičia žmogaus prigimtį iš egoistinės į altruistinę. Pirmiausia, jis sąmoningai anuliuoja savo egoizmą.
Toroje yra Šviesa, grąžinanti į Šaltinį, kuri mūsų piktą egoistinę prigimtį keičia į altruistinę. Kabalistas naudoja šią Aukštesniąją šviesą savo blogosios prigimties taisymui. Taigi, pirmas kabalisto požymis: jeigu žmogus pakenkė kitiems – jis nėra kabalistas.

Iš 2015 m. rugpjūčio 16 d. radijo stoties 103FM programos

Daugiau šia tema skaitykite:

Įkalinti Visatoje

Pasaulis ant naujos vystymosi eros slenksčio

Neiškreiptas egoizmo pasaulio vaizdas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>