Atskleidžiant gyvenimo paslaptis

Kabala, Kūnas ir siela

Klausimas. Man atrodo, kad reikia būti labai protingu žmogumi, kad pavyktų atskleisti jūsų minimą aukštesnę sistemą, valdančią mūsų pasaulį.
Atsakymas. Ne. Parašyta knygoje „Zohar“, taip pat Ari ir Baal Sulamo veikaluose, kad kabalos mokslas nereikalauja jokių ypatingų gebėjimų ir kiekvienas žmogus gali jį suvokti.
Kaip pažįsti šį gyvenimą iš to, kad matai jį ir dalyvauji jame,  taip atskleidi ir aukštesniąją valdymo sistemą, imi suprasti ir matyti, kaip ji veikia aplink tave, kas lemia žmonių ir tavo paties veiksmus ir kaip galite sukurti naują pasaulį.
Šitas matymas suteikia žmogui daug jėgų. Visų pirma jis pasijunta amžinas, ir jo gyvenimas nesibaigia po kelių dešimčių metų. Žmogus ima jausti gyvenimą sielos, o ne kūno viduje. Mūsų kūnas priklauso gyvūno lygmeniui. Negyvasis, augalinis ir gyvūno lygmenys riboti dėl savo gyvenimo trukmės.
O žmogus, kuris ima panėšėti į Aukštesnįjį, Kūrėją, tuo pačiu išeina į visiškai kitą savo egzistavimo plokštumą. Tai vadinama sielos gyvenimu. Tada žmogus ima jausti savo gyvenimo sielos viduje amžinumą ir tobulumą.
Galimybę pereiti nuo kūno gyvenimo prie sielos gyvenimo, egzistuojant šiame pasaulyje, imti jausti pasaulį amžina, tobula forma, suprasti, kaip valdyti save, padėti kitiems pasiekti tokį matymą – tai ir duoda kabalos mokslas.
Klausimas. Jūs kalbate apie egzistavimą aukštesniame lygmenyje. Tačiau ar tada žmogus taip pat ima suprasti ir mūsų pasaulį? Juk šiandien žmonės labai susipainioję…
Atsakymas. Jau ne kartą kalbėjome apie tai, kad žmogaus veiksmus lemia viso labo tik kūniški norai – maisto, sekso, šeimos, kuriuos patiria ir gyvūnai, ir visuomeniniai norai – turtų, garbės, žinių. Trys kūniškų norų rūšys ir trys visuomeninių.
Tačiau šito nepakanka, nes mumyse pabunda klausimas: „Kam mes gyvename? Kodėl gyvename? Kur gyvenimo prasmė? Koks gyvenimo tikslas? Kokia jo paslaptis?“ Mes negalime užsidaryti tik šiame gyvenime ir pasakyti, kad nieko daugiau nėra, kad gyvenu savo 70 metų, užpildau juos pagal savo siekius, ir viskas.
Mes vystomės ir ypač mūsų karta prieina prie klausimų, be kurių sprendimo žmogus nenori gyventi, nugrimzta į neviltį, į visokiausias problemas. Pagal gamtos raidos programą, kuri veikia mus, mes privalome atskleisti gyvenimo paslaptį, jo tikslą, jo esmę. Todėl atsiskleidžia kabalos mokslas.
Jeigu žmogų užvaldo klausimas, esantis aukščiau maisto, sekso, šeimos, turtų, garbės, žinių norų, būdingų šiam pasauliui, klausimas, pranokstantis šį pasaulį, šį gyvenimą, ir žmogus jaučia, kad privalo jį atskleisti, tai jis prieina prie kabalos mokslo.

Iš 2015 m. rugpjūčio 9 d. radijo stoties „103 FM“ laidos

Daugiau šia tema skaitykite:

Toks nenuspėjamas žmogus

Amžinai nauja mano siela

Tiesa ims staiga pati skleistis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>