Kur rasti vietą saugiai egzistuoti?

Krizė, globalizacija

Klausimas. Kodėl jūs manote, kad feodalizmas, kapitalizmas, komunizmas – tai viena raidos pakopa?
Atsakymas. Nes tai egoistinis vystymasis, kai vyko laipsniška transformacija iš vieno modelio į kitą, bet visada buvo siekiama vieno tikslo – maksimalaus egoistinio prisipildymo.
Jei mes gyvenime sieksime ne asmeninio malonumo, pasisotinimo, žinių, šlovės, turtų, valdžios, o, priešingai, vienysimės į integralią bendruomenę, panašiai kaip yra visoje gamtoje, tai šiame susivienijime galėsime rasti visiškai naujas saugaus egzistavimo formas.
Taisydami savo prigimtį iš linijinės į integralią, iš egoistinės į altruistinę, kai kiekvienas iš mūsų jausis neatskiriama visos žmonijos dalimi, gamtą ir visą žmoniją jausime kitaip. Mūsų jutiminis suvokimas pasikeis. Tada pasijusime egzistuojantys naujame lygmenyje, kitoje dimensijoje.
Ir nors mūsų pastangos atrodo nepakankamos visai žmonijai, norisi tikėti, kad jos bus sėkmingos šiek tiek anksčiau, nei žmonija pradės rimtą, žiaurią tarpusavio kovą.
Juk krizė gali būti labai opi, įskaitant pasaulinius karus, gamtos kataklizmus, įvairiausias ekologines problemas. Mes gyvename tokiame mažame ir trapiame Žemės rutulyje, kad visa tai gali būti mums kaip mirtis.
Todėl stengiamės paaiškinti žmonėms, kad yra visai kita metodika, kitas požiūris į gyvenimą.

Iš 2015 m. rugpjūčio 12 d. TV laidos „Paskutinioji karta”, Nr. 15

Daugiau šia tema skaitykite:

Evoliucijos tikslo atskleidimo išvakarėse

Vienybė – gamtos evoliucijos tikslas

Pasaulio individualumas ir egoizmo globalumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>