Gamtos kataklizmai ir žmogaus vaidmuo

Krizė, globalizacija

Klausimas. Koks žmogaus vaidmuo gamtoje?
Atsakymas. Žmogaus vaidmuo – suprasti, kad jis yra gamtos centras, karūna, todėl privalo užtikrinti joje absoliučią harmoniją, kataklizmų nebuvimą, visišką, amžiną ir tikrą ramybę.
Klausimas. Ar žmonių veikla turi įtakos įvairių kataklizmų atsiradimui?
Atsakymas. Kataklizmai – tai mūsų darbo su savimi trūkumas, juk viskas galų gale susiveda į žmogų.
Įveikdamas egoizmą, su kitais žmonėmis susijungdamas į bendrą gerą sistemą, žmogus veikia gamtą taip, kad visi kataklizmai, visi nepageidaujami reiškiniai išnyksta.
Egzistuojame vienoje integralioje sistemoje. Negyvasis, augalinis, gyvūninis ir žmogiškasis gamtos lygmenys yra jos viduje ir sudaro uždarą ratą, rutulį, sferą.
O mes esame pati svarbiausia šios sferos dalis, aukščiausia vystymosi stadija. Jei tarp mūsų bus pusiausvyra ir harmonija, tai ir visa likusi gamta taps pusiausvira. Dabar apie tai kalba jau ir mokslininkai.
Jei mums pasiseks, tai gamta akimirksniu atsikurs, nes mūsų jėga didžiulė, ji gali arba pakenkti, arba ištaisyti pasaulį.
Klausimas. Kaip tai suprasti paprastam žmogui?
Atsakymas. Kai jam bus taip bloga, kad net ims dusti, nerasdamas išeities, tuomet, net ir nieko nesuprasdamas, bus priverstas save taisyti. O dabar mes, kabalistai, stengiamės padaryti taip, kad žmogus, dar nepriėjęs tos ribos, iš anksto suvoktų vienijimosi būtinumą ir taip išvengtų kančių.
Klausimas. O kas bus su sugriauta ekologija, žemėje esančiomis plastiko tonomis?
Atsakymas. Viskas akimirksniu bus perdirbta, praryta gamtos ir taps sterilu!
Klausimas. Tai skamba fantastiškai! Kur gi visa tai dings?
Atsakymas. Tai visai nesvarbu! Gamtos jėgos atliks savo darbą, akimirksniu atkurs pusiausvyrą. Tarp kitko, pasaulis pasieks tokio balanso, tokios vienybės, tokios harmonijos, kokios negalime net įsivaizduoti! Tai bus visiškai kitoks pasaulis!
Klausimas. O kaip išsivalys užteršti vandenynai ir žemė?
Atsakymas. Apie tai net negalvoju, nes ims veikti tokios gamtos jėgos, apie kurias kol kas net neįsivaizduojame: davimo, meilės, visiškai naujų tarpusavio santykių jėgos.
Su jomis net negali lygintis mažosios – branduolinė ir kitos. Tai visai naujos gamtos savybės, apie kurias dabar nei fizikai, nei biologai, nei kiti mokslininkai nieko nesupranta.
Komentaras. Kitaip tariant, teršalai taps naudingąja iškasena?
Atsakymas. Mums net ir nereikės naudingųjų iškasenų, nes egzistuosime visai kitame lygmenyje! Mums nebebus reikalingas šis pasaulis. Imsime justi visai kitokią jėgų sąveikos sistemą, nes pateksime į aukščiausios harmonijos pasaulį.

Iš 2015 m. rugpjūčio 18 d. TV programos „Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pačioje apverstos piramidės apačioje

Pražūtinga civilizacijos trajektorija

Žmogus ir gamta: ryškėja santykiai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>