Iliuzinis pasaulis

Realybės suvokimas

Klausimas. Kodėl mūsų tikrovė vadinama iliuzine, o dvasinė tikrovė – paslėpta?
Atsakymas. Mūsų tikrovę suvokiame ne tais jutimo organais, kuriais įmanoma pajausti dvasinį pasaulį. Mūsų tikrovėje išvis neįmanoma įsivaizduoti dvasinio pasaulio.
Kyla klausimas: mūsų tikrovė – tai šaka iš aukštesniosios dvasinės šaknies? Ne. Kaip ji gali egzistuoti? – Ji tik įsivaizduojama. Dėl to ji vadinama iliuzine tikrove, nes nėra jokio ryšio tarp jos ir aukštesniojo pasaulio.
Ar viskas, ką darau šiame pasaulyje, visos mano pastangos veikia aukštesnįjį pasaulį? – Tik tuo atveju, jeigu savo tašku širdyje norime priklausyti visoms dvasinėms pakopoms, visiems atradimams – iš taško širdyje, o ne mūsų penkiuose žemiškuose pojūčių organuose.
Ar mūsų veiksmai ir priesakai šitame pasaulyje turi kokį nors ryšį su dvasiniu pasauliu? – Ne, juk mūsų pasaulis įsivaizduojamas.
Visos dvasinės pakopos egzistuoja, ir visos jos įsijungia į Begalybės pasaulį, o mūsų iliuzinis pasaulis paprasčiausiai išnyksta, jo visiškai nėra.
Jis egzistuoja tik tokiu atveju, jeigu yra taškas širdyje, iš kurio žengiame ant dvasinių pakopų laiptų. Visa kita vadinama gyvūniniu egzistavimu, kaip pasakyta: „Visi panašūs į gyvūnus“.
Dėl to mūsų pasaulis nieko vertas, išskyrus darbą su tašku širdyje, siekiant pervesti ją per machsomą ir užkelti ant dvasinių laiptų. Dėl to pasaulis egzistuoja tik tam, kuris tai padaro.
Klausimas. Jeigu šis pasaulis neegzistuoja, ir jis įsivaizduojamas, tai dėl ko egzistuoja aukštesnieji pasauliai, apie kuriuos girdime šitame iliuziniame pasaulyje?
Atsakymas. Yra reali tikrovė, kuri egzistuoja, ir yra įsivaizduojama tikrovė, egzistuojanti sapne esančio žmogaus atžvilgiu. Kuo jos skiriasi? Tai dar klausimas.
Dėl ko sapnas – tai ne reali tikrovė? Kodėl gi aš dabar nesapnuoju? Kas man tai įrodys? Gal aš dabar sapnuoju, netrukus suskambės žadintuvas ir suprasiu, kad dar neatsikėliau vesti pamokos ir neatsakinėju į šiuos klausimus?
Dėl to, kol nepateksime į dvasinį pasaulį, kol nesuskambės žadintuvas, nesužinosime, ar esame iliuziniame, ar tikrame pasaulyje. Kai pradėsime atskleisti dvasinį pasaulį, „pabudę iš sapno“, tuomet pamatysime, kad „buvome tarsi sapne“.

Iš 2015 m. rugsėjo 2 d. pamokos pagal straipsnį „Kabalos mokslas ir jo esmė”

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūdikis, suvystytas į šio pasaulio apklotą

Gyvenimas akvariume

Šis pasaulis – sapnas sapne, kuris sapne…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>