Susivienyti, nepaisant visų skirtumų

Izraelis ir pasaulio tautos, Izraelis šiandien, Platinimas

Klausimas. Kaip galima susivienyti virš visų skirtumų? Juk mes visi – skirtingi, man sunku priimti kitą tokį, koks jis yra.
Atsakymas. Žmogui sunku priimti kitą, nes jis nemato bendro, integralaus vaizdo. Jis pamatytų, kaip visi papildo vieni kitus ir kiekvienas turi savo misiją: vienas – inžinierius, kitas – gydytojas, trečias – darbininkas, ketvirtas – mokytojas ir t. t.
Be to, žmogus pamatytų, kad kuo daugiau kiekvienas iš mūsų priešingas kitam, tuo stipresnis mūsų ypatingas susijungimas, prie kurio atveda kabalos mokslas.
Ir kai galiausiai susijungsime, iš mūsų vienybės staiga susikurs tokia ypatinga dėlionė, kuri pradės blyksėti, švytėti, skleisti šviesą. Tai vadinama „atnešti šviesą pasaulio tautoms“, kai mes rodome vienijimosi pavyzdį visam pasauliui. Juk pasaulis dabar yra tokioje apverktinoje padėtyje!
Klausimas. Kokiu pagrindu mes vienijamės?
Atsakymas. Vienijimosi pagrindas tas, kad mes savo vidiniu matymu regime, kaip kiekvienas žmogus būtinas šioje dėlionėje, kurią turime sudėlioti teisingai, ir kaip kiekvienas reikalingas ir turi būti savo vietoje. Beje, mes nė vieno netaisome!
Baal Sulamas straipsnyje „Valios laisvė“ rašo, kad nė vienas žmogus neturi keistis, jis teturi rasti tinkamą ryšį su kitais žmonėmis. Juk visos kiekvienam žmogui būdingos savybės, kurios išsivystė iš prigimties ar netgi dėl kitų žmonių, netinkamos aplinkos įtakos, – galiausiai išsivystė pagal aukštesnįjį valdymą, visos šios savybės būtinos ir privalomos.
Kai žmonės susivienija tarpusavyje, būtent jų skirtingos savybės sukuria bendrą vaizdą, vieną dėlionę, ir tinkamai sujungti žmonės gali pamatyti, kas yra vadinama Izraelio tauta, kuri tokia įvairialypė, sudaryta iš tokių priešingų žmonių, tokių skirtybių, bet visi kartu jie tampa vieniu – viena tauta. Būtent tokiu būdu, pasikeldami ir susijungdami virš visų skirtumų.
Klausimas. Kas bendra šiems skirtingiems žmonėms?
Atsakymas. Bendra jiems yra tai, kad tik drauge jie pasiekia tobulumą, tokią būseną, kai pakyla virš mūsų prigimties ir tada pajunta, kad yra kitame žmonijos raidos lygmenyje.
Būtent šito žmonija reikalauja iš Izraelio tautos ir dėl to nekenčia mūsų, kaltina mus tuo, kad vagiame jos gerąją ateitį. Mes turime pasiekti šios ateities ir parodyti žmonijai pavyzdį. Juk be susivienijimo mūsų pasauliui nereikia nieko kito.
O nesusivienydami kenkiame net gamtai, keliame stichines nelaimes ir katastrofas, pažeidžiame mūsų planetos pusiausvyrą. Ir tai darome mes! Juk esame pačioje aukščiausioje išsivystymo pakopoje iš negyvojo, augalinio, gyvūninio ir žmogaus lygmenų, todėl ir veikiame visą pasaulį, visą ekologiją.

Iš 2015 m. rugpjūčio 2 d. radijo „103FM“ laidos

Daugiau šia tema skaitykite:

Jeigu visų džiaugsmas – bendras

Laimingo gyvenimo patentas

Pasaulis laukia širdžių, o ne kapitalų sujungimo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>