Kodėl aš kenčiu?

Kūnas ir siela

Klausimas. Kodėl aš kenčiu? Dar nespėjau gimti, o jau iškart visiems skolingas, kodėl?
Atsakymas. Matote, kančios iš karto atvedė jus prie klausimo apie gyvenimo prasmę. Antraip, uždarbiautumėte, linksmintumėtės, tenkintumėtės mažu, nugyventumėte savo gyvenimą taip, kad iš jo jums nieko neliktų.
Kančios stumia jus prie to, kad šiame gyvenime pasiektumėte tobulumo, amžinybės lygmenį ir pranoktumėte mirties ribą. Toks siekis suvokti gyvenimo prasmę – didžiulė dovana. O kančios reikalingos, kitaip neklaustumėte, kam jums šis gyvenimas.
Klausimas. Nejaugi Kūrėjas negalėjo ko nors sugalvoti, kad ieškotume gyvenimo prasmės be kančių?
Atsakymas. Ne. Žmogus viso labo tėra noras mėgautis, ir jeigu jam visą laiką teiks malonumus, prisotins, jis niekada nepaklaus apie savo būties esmę. Tik trūkumas, problemos, kančios privers žmogų paklausti savęs, kam jam šis gyvenimas. Taip sukurtas pasaulis.

Iš 2015 m. rugsėjo 27 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Linkstu duoti

Ką pasiimsiu su savimi į amžinybę?

Kelias į laimę

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>