Kaip įvertinti pažangą kabalos moksle?

Kabalos mokymasis

Klausimas. Bet kuriame moksle yra pažangos procesas. Kaip įvertinti savo pažangą studijuojant kabalos mokslą?
Atsakymas. Kabalos moksle pažanga pasireiškia tuo, kad žmogus artimiau pažįsta dalyką, atpažįsta tai, ką studijuoja, jį supančiame pasaulyje.
Per mūsų pasaulio sistemą jis ima matyti šį pasaulį ir jį patį valdančias jėgas. Ši valdymo sistema vadinama bendra siela.
Žmogus pradeda suprasti, kaip jis gali veikti šią sistemą, kaip ji atsakydama reaguoja ir jį veikia. Jis studijuoja visą šį ciklą – jėgų aktyvavimą ir gaunamą grįžtamąją reakciją. Iš esmės, tai – visas mūsų gyvenimas.
Visą tai pasitelkę, galime priartėti prie tikslo geru, o ne kančių keliu. Juk tai, ką dabar jaučiame savo gyvenime, – tai jėgų poveikis, šios jėgos skatina mus greičiau pažinti valdančią sistemą, kad mes galų gale įeitume į ją ir imtume valdyti savo gyvenimą, kad kasdien nebūtų tokių kančių ir nelaimių.
Visa tai priklauso tik nuo mūsų! Mes turime pasirinkimo laisvę – būtent todėl, kad turime kabalos mokslą.
Pažinęs valdančią sistemą žmogus mato savo būsenas visuose buvusiuose ir būsimuosiuose gyvenimo cikluose, mato visą savo kelią iki visų ištaisymų pabaigos. Jis įžengia į prasme užpildytą gyvenimą.
Klausimas. Kokią įtaką tai daro jo kasdienybę?
Atsakymas. Vos tik kiekvieną savo būties akimirką supranti, kaip užpildai ją vidiniu turiniu, tau tampa netgi nesvarbu, kuo užsiimi šiame žemiškame gyvenime. Tučtuojau pajunti, kad turi ką veikti savo gyvenime, jog kiekvieną savo gyvenimo minutę įgyji kažką neįkainojamo.

Daugiau šia tema skaitykite:

Atskleidžiant gyvenimo paslaptis

Ar visi pajėgūs mokytis kabalos?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>