Įsiklausyti, ką sako kabalistai

Kabala ir kiti mokslai, Kūnas ir siela

Klausimas. Ar žmogus turi sielą?
Atsakymas. Sielą reikia užsidirbti, sukurti savyje. „Siela“ vadinamas mūsų tarpusavio ryšys, t. y. širdžių papildymas.
Jeigu mes bent iš dalies susijungsime, pajusime savo tolesnę aukštesnę būseną. Todėl „pamilk artimą kaip save“ yra pagrindinė taisyklė.
Klausimas. Išeina, kad dvasinės vertybės ir dvasinės savybės – tušti žodžiai?
Atsakymas. Šios sąvokos būdingos tik mūsų pasaulio lygmeniui, kad maloniai vieni su kitais bendrautume, ne daugiau.
Kad žmogus galėtų vadintis dvasine būtybe, tai yra būtybe, apdovanota aukštesniu protu, o ne tiktai gebėjimu pratęsti giminę ir naikinti artimą, būtinos vidinės pastangos studijuojant kabalą.
Jokiuose kituose žmonijos civilizacijos lobynuose nėra panašios metodikos, nes visa kita yra žmogaus minties vaisius. O kabala remiasi aukštesnės valdymo sistemos atskleidimu.
Klausimas. Vadinasi, jūs siūlote išmesti iš dabarties laivo visus žymiausius žmonijos mąstytojus, kurie ką nors išrado vadovaudamiesi protu?
Atsakymas. Ne. Kabala labai gerbia mokslą, bet tikrąjį mokslą.
Jeigu jūs kalbate apie filosofiją, tai aš, kaip filosofijos daktaras, laikau, kad tai – ne mokslas, nes filosofija netyrinėja gamtos ir todėl negali pretenduoti į tiesą. Tai žmogaus vaizduotė, spėlionės. Iš esmės, šiandien visi taip į ją ir žiūri.
Klausimas. Ar galima sakyti, kad, jei klausytume kabalistų, galėtume išvengti įvairių nelaimių?
Atsakymas. Jei žmonės klausytų kabalistų, tai viskas seniai būtų kitaip.
Bet vos mums pradėjus raginti laikytis taisyklės „pamilk artimą kaip save“, visi iškart nusigręžia: esą, jūs gražiai kalbate apie visiškai neįtikėtinus dalykus, juk visko, ko imtis kviečiate, neįmanoma realizuoti.
Žmonės nesupranta, kad tai bendras gamtos dėsnis – harmonija, prie kurios gamta vis tiek atves mus, bet kančių keliu. O mums būtina suvokti, kad galime eiti į priekį gerais veiksmais ir išvengti krizių.

Iš 2015 m. liepos 21 d. interviu, transliuoto Niujorke per RTN televizijos kanalą

Daugiau šia tema skaitykite:

Dar kartą apie sielą

Šeštasis pojūtis – siela

Kabala ir kiti mokslai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>