Būsimasis pasaulis – šiame gyvenime

Dvasinis darbas, Kūnas ir siela, Realybės suvokimas

Klausimas. Kodėl turiu taisyti save tokį, kokį sukūrė Kūrėjas, tarsi protestuočiau?
Atsakymas. Mes privalome protestuoti tam, kad susijungtume tarpusavyje, nepaisydami savo egoizmo. Tai panašu į dėliones, kokias tėvai perka vaikams ir prašo surinkti palaidas 50–100 dalių į vieną paveikslą.
Šios pastangos ugdo vaiką, juk jis turi įsivaizduoti, kaip reikia sujungti išsklaidytas dalis. Taip ir mes, jei susijungsime į teisingą vientisą dėlionę, pamatysime paveikslą, kuris vadinasi „aukštesnysis, būsimasis pasaulis“.
Klausimas. Būsimasis pasaulis – tai tas, į kurį patenkama po mirties?
Atsakymas. Būsimąjį pasaulį mes matome šiame gyvenime. Būsimasis pasaulis – tai mūsų tolesnė, nauja būsena, patiriama mums pasiekus nuostabią visų vienybę, tapus tarsi vienu žmogumi su viena širdimi, mylint artimą kaip patį save. Dėl šio susijungimo mes pradedame atskleisti tarpusavyje visai naują lygmenį.
Mes viduje keičiamės taip, kad pradedame jausti visus tarpusavio saitus. O dėl to, kad žmonija susivienija, visa likusi gamta – negyvoji, augalinė ir gyvūninė – taip pat prisijungia prie žmogaus. Tuomet žmogus pradeda suprasti ir jausti visą pasaulį, įtraukdamas jį į save.
Taip pradeda jausti kiekvienas: aš, tu, jis – visi. Juk mes visi susijungėme į vieną jėgą, į vieną norą, į vieną mintį ir dėl to patenkame į visiškai gerą pasaulį. Mes pakylame virš gyvenimo ir mirties, virš visų problemų ir nelaimių čia ir dabar, šiame pasaulyje, kaip parašyta: „Savo pasaulį pamatysi šiame gyvenime.“
Visa tai mes galime padaryti, išnaudokime šią galimybę teisingai: pagalvokime apie tai, kad tik mūsų susivienijimas – mūsų ir viso pasaulio išsigelbėjimas.

Iš 2015 m. rugsėjo 20 d. radijo stoties „103FM“ laidos

Daugiau šia tema skaitykite:

Rinkis – priimti vaistą ar mirti

Kaip gyventi Žmogaus gyvenimą?

Gyvenimas akvariume

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>