Kol sena nenumirs – nauja neužgims

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija

Klausimas. Kas vyksta su mūsų pasauliu? Vaikai patenka į beprotnamius, prisižiūrėję dokumentinių klipų apie žiaurumus. Žmonės pasiruošę viskam dėl sėkmės.
Atsakymas. Šiai kartos formai lemta mirti, kad joje gimtų nauja karta. Būtent iš mirštančio senojo pasaulio dirvos gimsta naujas pasaulis, iš kurio išvalytos visos ankstesnės nuodėmės. Tačiau senasis pasaulis galutinai turi supūti ir suirti. Reikia tik paimti iš jo kibirkštis, kurias galima išrinkti ir pernešti į naująjį pasaulį. Mes turime išnaudoti šį pasaulį, kad padėtume gimti naujajam pasauliui, naujajai kartai.
Būdamas devyniolikos metų, mokiausi Medicinos kibernetikos fakultete, atlikau praktiką gimdymo namuose – operacinėje ir gimdymo palatose. Išgyvenau tikrą šoką, išvydęs, kokioje nešvaroje ir kraujuose gimsta žmogus, tarsi gyvulys.
Kabaloje yra dvasinės sąvokos, kurios vadinamos „nešvarus kraujas“, „gimimo kraujas“ – ypatingos dvasinės jėgos. Dvasiniame pasaulyje veikia tik jėgos, ir tik mūsų pasaulyje jos materializuojasi į tokią gimdymo formą.
Jėgos, formuojančios embrioną ir vėliau išstumiančios jį išorėn – tai gamtos jėgos. Šį procesą valdo Aukštesnioji jėga, Kūrėjas, verčiantis viską vystytis.
Ne tik materialus vaiko gimimas, bet ir meno kūrinių gimimas reikalauja daugybės kančių ir vidinės revoliucijos. Tai neišvengiama bet kokio naujo proceso gimimo dalis.
Svarbiausia – žvelgti į ateitį ir visur matyti naujos kartos, naujo gyvenimo atsiradimą. Mes šiandien išmetame iš pasaulio visas šiukšles ir pamažu ištraukiame iš jo naujagimį. Šis naujagimis kol kas nešvarus ir išsitepęs krauju. Tačiau greitai mes ištrauksime jį, nukirpsime senojo pasaulio virkštelę, atskirdami nuo ankstesnio jo pasaulio, išprausime, kad jis būtų švarus ir gražus, o galiausiai dar pliaukštelėsim jam, kad suriktų. Taip gims nauji žmonės, naujas pasaulis.

Iš 2015 m. rugsėjo 18 d. TV programos „Sužinoti apie save“

Daugiau šia tema skaitykite:

Sutikimas gyventi naują gyvenimą

Įkalinti Visatoje

Krizė kaip dvasinio vystymosi įrankis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>