Kabalistas – mokslininkas, tiriantis save

Kabala ir kiti mokslai

Klausimas. Kokie kriterijai leidžia kalbėti apie kabalą kaip apie aukščiausią mokslą?
Atsakymas. Reikalas tas, kad kabala negali būti pasiekiama bet kuriam žmogui, pasimokiusiam porą metų universitete, ir jau laikančiam save pradedančiuoju mokslininku.
Kabaloje reikia laukti vidinių pasikeitimų, kai imi matyti pasaulį savo visiškai naujomis asmeninėmis savybėmis, kurios atsiranda tavyje, įsisavinant šią ypatingą metodiką.
Tada imsi jausti pasaulį atvirkštine forma, pakildamas virš savo ankstesnių savybių ir stebėdamas savo buvusius bei dabartinius pajutimus iš šalies.
Ši nauja tikrovė įgalina tave tyrinėti save, nes būdamas aukštesnėje pažinimo pakopoje kartu jauti ir savo dabartinę materialiąją pakopą. Mes ją vadiname gyvūnine, nes ją jaučia tik mūsų fizinis (gyvūninis) kūnas.
Kabalistas – tai žmogus, kuris išeina į naujų savo savybių pažinimo lygmenį, jomis jaučia pasaulį, atrodantį jam jau visiškai kitaip, ir kartu stebi savo ankstesnę būseną. Tai reiškia, kad jis mato tai, ką jaučia savo penkiais jutimo organais, ir tai, ką jaučia penkiais naujais, dvasiniais, jutimo organais.
Todėl sudėtinga kalbėti apie šio pažinimo tikrumą, kartotinumą, teisingumą, nes jis prieinamas tik tiems, kurie pasiekė šių pasikeitimų savyje. Tačiau visi, kurie išgyveno šiuos pokyčius, patiria identiškus pojūčius. Jie ima lavintis, ugdytis visiškai savitą įrašo, atkūrimo, reakcijų aparatą.
Iš esmės, jie užsiima lygiai tokiu pačiu mokslu, kaip mūsų pasaulio mokslai, tik tas mokslas yra kitame, aukštesniame, lygmenyje. Vienintelė užduotis – reikia pakilti į šį lygmenį, sukurti savyje penkis naujus jutimo organus, kad per juos galima būtų jausti mūsų pasaulį žymiai plačiau.
Klausimas. Tačiau kiekvienas žmogus turi savo sielos šaknį. Vadinasi, kiekvienam ji pasireiškia savaip. Jeigu taip, tada kabalistas yra subjektyvus iki tol, kol įvyks Galutinis ištaisymas ir taps aišku kas, kur ir dėl ko?
Atsakymas. Taip. Kabalistas gali kalbėti tik apie tai, ką jis jaučia. Tik šiame lygmenyje jis turi teisę išreikšti save, ir tai labai ribotai, nes kiekvieno dvasinio lygmens mokslinis, tikslus supratimas susijęs su visais kitais lygmenimis, besitęsiančiais iki visiško mūsų pojūčių ištaisymo.
Todėl net pačiame mažiausiame tarpiniame laiptelyje vis tiek lieka tam tikrų ne iki galo atskleistų detalių, dėl kurių jaučiame savo ribotumą.
Kildami dvasinių pasaulių pakopomis, praeiname 125 laiptelius. Tačiau kiekvieno iš jų galimybė pažinti plačiau ir giliau yra tarytum apribota. Kitaip sakant, neįmanoma suprasti visų pakopų iki galo, kol jų visų nepraeisime. Kabala tai pripažįsta, sutinka su tuo, ir todėl joje yra visiškai tikslus ribotumo supratimas.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kuo kabalistas skiriasi nuo ekstrasenso

Žmogaus, įgijusio šeštąjį pojūtį, gyvenimas

Įkalinti Visatoje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>