Mėgstamas darbas – pašaukimas ar paskirtis?

Klausimai ir atsakymai

Klausimas. Savo paskirtį radau tik įsitraukusi į savo mėgstamą darbą. Sakykite, ar teisinga kryptimi ėjau? Galbūt radau pašaukimą, o paskirtį pamečiau?
Atsakymas. Iš tikro, rasti įdomų darbą, įsitraukti į jį, ištirpti jame – tai didžiulė laimė žmogui. Vadinasi, jūs radote savo pašaukimą.
Kažkada lygiai taip pat bandžiau rasti save. Žinoma, mėgstamas darbas patraukia, užpildo, bet vėliau supratau, kad ne čia gyvenimo prasmė.
Pamenu, kaip vienas mokslininkas patarė man pasirinkti tam tikrą istorijos laikotarpį, pavyzdžiui, 30-ties metų karą ir išsamiai jį studijuoti.
–    O kas toliau?
–    O paskui būsi 30-ties metų karo specialistas, jeigu paskirsi tam savo gyvenimą.
Aš, kaip didžiulis egoistas, pamaniau, kad neverta mokėti savo gyvenimu už kažkokį 30-ties metų karą, kuris vyko prieš 400 metų. Kaina už tai man pasirodė per didelė.
Gyvenimas bėga, žmogus vystosi, ir staiga jis supranta, kad užsiima tuščiu reikalu. Ten, kur anksčiau karaliavo pasitenkinimas ir žavesys: „Kaip įdomu, kaip pasisekė! – staiga atsiranda tuštuma, nusivylimas, vidinės energijos stoka. Tai siaubinga.
Kur dingo metai? Kam? Ko dabar ieškoti? Jau ne tos jėgos, ne tie norai, ne tos galimybės. Vadinasi, neverta šiame gyvenime užsižaisti materialiais dalykais, o reikia rinktis tai, kas bus amžina vertybė, pati didžiausia ir aukščiausia, kuri būtų nepakeičiama, būtų aukščiau už mūsų gyvenimą.
Tačiau aukščiau už mūsų gyvenimą gali būti tik amžinybė. Būtent šią amžinybę mums reikia rasti, ir neeikvoti jėgų įvairiausioms smulkmenoms.
Tad kyla klausimas: ar esu pasiruošęs tai daryti, ar ne? Jeigu sutinku, tai man negali būti jokių kliūčių – tiktai amžinybės pasiekimas! Tokia turi būti žmogaus kartelė, nes kitaip jis nusileidžia iki gyvūno lygmens.
Todėl mums reikia išsiaiškinti tą lygmenį, kuriame pasiekiama amžinybė, ir ne šiaip amžinybė, juk be galo gyventi materialiame lygmenyje nėra prasmės – mums tokia amžinybė nereikalinga.
Galima prieiti prie bet kurio žmogaus gatvėje ir paklausti jo: „Ar norėtum pasilikti toks amžinai?“ Vargu, ar jis sutiks. Vien gyvūniška mirties baimė verčia mus gyventi, bet iš esmės tai visiškai netikslinga. Todėl kiekvienam reikia išsiaiškinti savo aukštesniąją paskirtį.
Klausimas. Bet žmogus privalo turėti profesiją?
Atsakymas. Profesiją reikalinga kiekvienam, kad galėtų normaliai save aprūpinti, būti naudingas sau ir žmonėms, užsiimti mėgstamu darbu ir jausti, kad nešvaisto laiko veltui. Tačiau drauge, jeigu galima, žmogus kiekvieną gyvenimo minutę turi paversti mažu žingsneliu didžiojo tikslo link – siekiant amžinybės ir tobulumo.

Iš 2015 m. spalio 25 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Žmogaus paskirtis

Kur sužinoti apie savo misiją?

Kaip sužinoti savo misiją?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>