Atrasti gyvenimo prasmę

Klausimai ir atsakymai

Klausimas. Kodėl nėra nė vieno, visiems priimtino atsakymo į klausimą apie gyvenimo prasmę?
Atsakymas. Kad žmogus pats ieškotų atsakymo: „Gyvenimo prasmė – šiame gyvenime ar siekiant kažko, kas pranoksta jį?“
Klausimas. Ar apskritai yra tokia samprata, kaip gyvenimo prasmė? Ji turi būti visiems viena, ar kiekvienam sava?
Atsakymas. Jeigu nežinau, kaip atsakyti šį klausimą, tai mano gyvenimas beprasmis. Kaip gyventi? Juk šis klausimas kyla žmogaus, o ne gyvūno lygmenyje.
Išeitų, kad klausiu savęs ne apie savo gyvūninio egzistavimo esmę, o apie tai, kas yra virš jo. Ir jeigu nerandu prasmės materialiame gyvenime, tai kam tada gyventi, jau geriau būtų negimti. O jei gimei, vadinasi reikia išsiaiškinti dėl ko.
Negali būti, kad gamta, kuri taip tiksliai viską numatė kiekvienoje savo sistemos dalyje, neturėtų savo egzistavimo tikslo.
Pagal gamtos logiką ir jos tikslius dėsnius negali nebūti šio proceso. Jis turi baigtis ir tęstis kitame lygmenyje. Kitaip tariant, viskas turi turėti prasmę, tik mes kol kas neįstengiame jos atskleisti.

Iš 2015 m. spalio 25 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyvenimo programa, I d.

Iš anksto nulemtas kelias

Atskleisti gyvenimo prasmę

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>