Begalinis malonumas vietoj „juodojo penktadienio“

Auklėjimas, vaikai, Kabala

Klausimas. Taip laukiau „juodojo penktadienio“, kad galėčiau nusipirkti elektrinį dviratį… Kai pagaliau įsigijau – dingo bet koks noras, nors dar nebuvau prie jo ir prisilietęs. Kodėl taip būna?
Atsakymas. Taip visada būna. Jei tave traukia tai, ko neturi, reiškia, turi tam norą ir siekį mėgautis. Dėl to įsivaizduoji malonumą tolygų trūkumui, nepatenkintam norui, todėl jauti jį dukart stipriau.
O gavus trokštamą daiktą, malonumas įeina, pripildo norą, ir tau jau ne itin norisi – po dienos ar kelių valandų noras visai pradingsta. Tas pats, kai imi gardžiuotis kokiu nors be galo skaniu, ypatingu patiekalu, kuriuo labai troškai, – bet kiekvienas malonumas baigiasi.
Šio pasaulio problema ta, kad pajautus malonumą ir jam pripildžius mūsų norą, kaip maistui skrandį, – staiga pastebime, kad malonumas turi pabaigą. Taip baigiasi viskas, net ir gyvenimas.
Kyla klausimas: ar malonumas gali būti begalinis ir visąlaik augti, užuot mažėjęs? Ar galima gaunant vis daugiau mėgautis vis labiau – be pabaigos? Tuomet ir mūsų gyvenimas taptų neribotas, begalinis, amžinas. Iš esmės, tai amžino gyvenimo paslaptis. Tai priklauso tik nuo to, kaip naudojame savo norus.
Kaip padaryti, kad vis daugiau gaudamas vis labiau norėčiau, ir kad tai nesibaigtų man užsipildžius, ir kad man nenusibostų mėgautis, kad malonumas nevirstų pasidygėjimu? Ar tai įmanoma?
Kabalos mokslas (hebrajų kalba žodis „kabala“ kyla iš žodžio „gauti“ – „lėkabėl“) vadinamas „mokslu apie gavimą“, nes kalba apie tai, kaip gauti, užpildyti save be galo, neribotai.
Jei susivienijame ir malonumas pereina per mane, aš jį perduodu tau, o tu – kitam, tas – trečiam ir toliau visiems kitiems, ir ši cirkuliacija nuolat vyksta tarp mūsų, malonumas niekur nesustoja, todėl niekas neužsipildo taip, kad daugiau nenorėtų.
Priešingai, malonumas, pereidamas per visus, beperstojo atsinaujina, kiekvienas iš mūsų ima jausti malonumą, sugrįžtantį iš kitų, ir mėgaujasi su visais. Taip išeina, kad turime begalinio dydžio ir begalinės trukmės malonumą, kitaip tariant, pasiekėme būsimąjį pasaulį, amžiną ir tobulą gyvenimą.
Tai įvyksta, jei žinome, kaip teisingai gauti malonumą. Todėl ši išmintis vadinasi mokslu apie gavimą – kabalos mokslu.
Klausimas. Kas pirmas pradeda duoti? Aš? Ar turėčiau laukti, kol duos man, ir tada aš taip pat duosiu?
Atsakymas. Ne. Ateinate į mažą grupę, kurioje jus moko, kaip susivienyti taip, kad malonumas eitų iš vieno kitam, kaip tarpusavyje sukurti energijos cirkuliaciją, kad pasijustumėte tarsi su skraidančia lėkšte kylate aukštyn, virš mūsų materijos, virš viso laikinumo, judėjimo, erdvės, malonumo ribotumo. Tuomet iš visų šio pasaulio apribojimų patenkate į kitą matavimą.
Ateikite ir pabandykite!

Iš 2015 m. lapkričio 29 d. radijo stoties 103FM programos

Daugiau šia tema skaitykite:

Amžinas malonumas

Laimingo gyvenimo patentas

Koks malonumas džiuginti kitus!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>