Kaip įvertinti žmogų?

Klausimai ir atsakymai

Klausimas. Ar studijuojant kabalą svarbu, kaip žmogus nugyvena gyvenimą: kenkia  visuomenei ar vysto ją?
Atsakymas. Kol žmogus iš mūsų pasaulio neišėjo į dvasinį pasaulį, t. y. neperėjo nuo egoistinio prie altruistinio pajautimo, jis yra laikomas neištaisytu.
Todėl kabalos požiūriu niekaip nevertiname jo gerų ir blogų veiksmų, juk jis yra savo egoizme. Kad ir kaip jis elgtųsi, vis vien tai daro tiktai dėl savęs!
Kabala vertina žmogų vien pagal jo ketinimą: arba dėl savęs, arba dėl kitų. Todėl prieš kalbant apie tai, reikia tiksliai apibrėžti, kokį matą taikysim žmogui: kabalistinį ar visuomeninį.
Žmogus gali labai gražiai elgtis visuomenės atžvilgiu, linkėti žmonėms daug gero, tačiau iš tikrųjų jis paprastas egoistas. Todėl neturime su juo jokio ryšio, dvasiniame pasaulyje jam nieko nepriklauso. Negalime vertinti žmogaus ketinimų plika akimi.

Iš 2015 m. lapkričio 1 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Paslėptas ketinimas

Keiti ketinimą – keiti likimą

Ketinimas, suteikiantis jėgų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>