Dvasiniai ir materialieji norai

Dvasinis darbas

Klausimas. Dėl ko, užsiimdamas dvasiniu darbu, matau ne tą patį, ką mato kitas? Kur tas ribotas taškas, kuris esu aš?
Atsakymas. Tas taškas – tavo noras. Jis būtent tavo ir daugiau niekieno. Aplink jį mes kuriame savo pojūčius  ir suvokimą: protą ir jausmus. Jausmai – širdyje, protas – galvoje. Dėl to kiekvienas mato pasaulį skirtingai.
Kiekvienas turi savo asmeninių norų rinkinį. Kiekviename žmoguje jų yra 613, bet visų – skirtingo didumo, dėl to kiekvieno rinkinys – savitas.
Klausimas. Ar maisto, sekso, šeimos troškimo prigimtis bloga?
Atsakymas. Nė vienas iš šių norų pats savaime neturi ryšio su blogiu. Blogasis noras yra toks, kuris nukreiptas prieš taisyklę „Mylėk savo artimą kaip pats save“, t. y. prieš žmonių susijungimą. Daugiau nieko blogo prigimtyje nėra.
Nesvarbu, kad noriu suvalgyti dvejus pietus, turėti milžinišką namą – nieko baisaus. Tik jeigu aš kenkiu susijungimui, tuomet šie norai tampa kenksmingi. Pavyzdžiui, noriu pastatyti sau vilą kitų žmonių sąskaita, tuomet būtent „kitų sąskaita“ ir atskiria mane nuo Aukštesniojo pasaulio.
Kad visa tai suprastume, turime jausti valdymo sistemą, tuomet taps aišku, kada elgiamės teisingai, o kada – ne. Būtent siekimas pažinti Aukštesnįjį pasaulį priveda žmogų prie būtinybės pažinti visos sistemos jėgas.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Apvalus pasaulis“

Norų gilinimas

Begalinis malonumas vietoj „juodojo penktadienio“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>