2016-ieji: nauja tendencija

Krizė, globalizacija

Tikiuosi, kad 2016-aisiais metais ims vystytis nauja kapitalistinio gamybos būdo, paremto konkurencija, ir šiltesnės, nuoširdesnės visuomenės jungimosi tendencija. Žmonės norės jaustis gyveną gerame pasaulyje.
Anksčiau rūpinomės tik kasdienine duona. Bet dabar žmonija taip išsivystė, kad gali apsirūpinti visomis būtinomis gėrybėmis ir tik tarpusavio santykiai tam trukdo.
Jei anksčiau techniniai, technologiniai trūkumai, nemokėjimas gaminti ir prekiauti neleido mums susitvarkyti savo gyvenimo, tai šiais laikais viskas priklauso tik nuo santykių. Jeigu mūsų tarpusavio santykiai bus geri, visi gyvensime kaip rojuje ir nebus nuskriaustųjų.
Klausimas. O ką daryti su teroru, plintančiu visame pasaulyje?
Atsakymas. Teroras auga, kad pajaustume būtinybę užmegzti gerus tarpusavio santykius. Tik nuo jų priklauso mūsų gera ateitis, ir tada galėsime užtikrinti sau ir materialinę, ir dvasinę pilnatvę.
Klausimas. O kaip tai paveiks „Islamo valstybę“?
Atsakymas. Mes patys suteikiame galimybę „Islamo valstybei“ egzistuoti, juk nestojame į vieningą frontą, visiškai tarpusavyje sutardami, neduodame tinkamo atkirčio. Patys įsileidome į Europą milijonus emigrantų, kurie rytoj pakeis jos veidą.
Klausimas. Išeitų, kad jei elgiamės geraširdiškai ir įsileidžiame bėglius, tai kenkiame sau?
Atsakymas. Tokie klausimai neturi būti sprendžiami „geraširdiškumo“ principu, jie reikalauja ypatingos ugdymo programos. Negalima visko palikti kaip buvo ir tiesiog nukreipti žmonių srautus kitur. Reikia pakeisti patį žmogų! Tokia ir yra naujos tendencijos esmė: nauji žmonių tarpusavio santykiai.
Klausimas. Jei viena žmonijos dalis ištaisys tarpusavio santykius, kaip tai paveiks kitą dalį – teroristus?
Atsakymas. Reikia palaipsniui įpareigoti visą pasaulį pereiti prie naujos ugdymo sistemos, taisančios žmogų.
Klausimas. Kaip galime įpareigoti „Islamo valstybės“ narius mokytis tokiuose kursuose?
Atsakymas. Jeigu visi tarpusavyje susitarsime blokuoti šią grupuotę, ji liausis egzistavusi. Nebebus kam jos palaikyti, teikti jėgų, aprūpinti ginklais, maistu, prekiauti su ja.
Juk dabar kažkas įlieja Islamo valstybei gyvybės, kažkas suinteresuotas, kad ji egzistuotų. Tik mums, visoms šalims tarpusavyje nesutariant gimsta tokios teroristinės organizacijas, kurios vėliau nužudo mus pačius.
Sprendimas – ugdyti naują žmogų. Negalime tiesiog šaukti: „Vienykimės“ – tai neveikia. Niekas nenorės klausytis kito tol, kol situacija taps nebegrįžtama. Būtina jau dabar pradėti įgyvendinti integralaus ugdymo programą.

Iš 2016 m. sausio 5 d. 671-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

2015 m. simbolis: žmogus su ginklu

Vienas sprendimas visoms problemoms

Susivienyti, nepaisant visų skirtumų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>