Chaoso baimintis neverta

Krizė, globalizacija

Nuomonė. Šiandien stebime istorijos pabaigą: visuomenės raida remiantis socialiniais prieštaravimais baigėsi, buržuazinis-demokratinis liberalus modelis įgauna globalizacijos formą. Todėl visame pasaulyje galima matyti, kaip strategijas, koks pasaulis bus rytoj, ištiko krizė.
Kalifato idėja – užvaldyti visą pasaulį. Džihadas – bet kokie veiksmai šiam tikslui pasiekti. Prisijungdami prie Islamo valstybės, žmonės mato tam tikrą tikslą gyvenime ar užglaisto jo beprasmybę.
Komentaras. Visuotinis pasimetimas sparčiai augs, nes žmonijai atsiskleidžianti nauja pasaulio sistema – integrali, o žmonės nesugeba jos aprėpti savo siauru, asmeniniu, egoistiniu pasaulio suvokimu. Nuo šio pojūčio niekam nepavyks pabėgti, chaosas tik didės.
Bet kokios organizacijos, siūlančios aiškią pasaulio santvarką, tokios kaip Islamo valstybė (Daeš), atrodys patraukliai. Taip pasaulis gali greitai ateiti iki pasaulinio karo.
Išsigelbėjimas – keičiant žmogaus pasaulio suvokimą, tai leis žmonėms išvystyti savyje integralų pasaulio suvokimą, kai į viską žiūrima ne per save, o per visus drauge – per principą „mylėk artimą, kaip save“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Krizė veda karo link

Vienybė kaip metodas pasaulinei krizei įveikti (4 dalis)

Krizės pamokos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>