Nuo mūsų priklauso, kokie bus 2016 metai

Izraelis ir pasaulio tautos, Izraelis šiandien

Jėga, valdanti gamtos sistemą, vadinama Aukštesniąja jėga. Mes esame didelėje sistemoje, kurios pagrindinė dalis nuo mūsų paslėpta. Mokslas atskleidžia tik mažytę visatos, kosmoso, atome esančio mikropasaulio dalį.
A. Einšteinas yra pasakęs, kad jaučiasi vaiku, kuris žaidžia prie vandenyno kranto su akmenukais. Ir šis begalinės išminties vandenynas mums visiškai nežinomas.
Turime suprasti, kad egzistuoja didžiulė, visą pasaulėdarą valdanti sistema. O mes mažyčiai, nelaimingi žmogeliukai, gyvenantys Žemės paviršiuje, nulemiame šią tikrovę savo tarpusavio elgesiu: kreipiame ją į gerąją ar į blogąją pusę.
Tad imkime elgtis gerai ir įsitikinsime, kaip tai paveiks visą sistemą, kuri atsakys mums geruoju. Izraelis gali nuraminti visą pasaulį, visus savo kaimynus. Sakoma, kad pasaulio tautos ant savo pečių atneš Izraelio sūnus į Jeruzalę. Visos tautos gerai elgsis su Izraelio tauta.
Kam gi mums toliau kentėti ir klausyti prakeiksmus iš viso pasaulio? Mes juk nenorime laukti, kad blogis dar labiau atsiskleistų. O tai neišvengiamai nutiks, jei nepakeisime tikrovės.
Klausimas. Ko tikitės iš 2016 metų?
Atsakymas. Viskas priklauso nuo to, kaip elgsis Izraelio tauta. Jeigu žydai pakeis savo elgesį ir taps geresni vieni kitiems, tai visas pasaulis pasikeis į gerąją pusę, neaplenkiant  klimato ir visų gamtos sistemų.
O jei neartėsime vienas prie kito, tai mūsų laukia labai rimti smūgiai: karai visame pasaulyje ir Izraelyje, klimato kataklizmai, ligos, epidemijos. Labai tikiuosi, kad valdysime pasaulį geruoju būdu.
Klausimas. Kaip galiu gerai elgtis su tuo, kieno nuomonė priešinga manajai ir tai kelią grėsmę mano vaikų ateičiai?
Atsakymas. Tai ne kitas žmogus save valdo, o tu valdai jį savo požiūriu į jį. Pradėk su kitais elgtis gerai, kaip sakoma: „Visas Izraelis – draugai” ir pamatysi, kaip „visus nusikaltimus padengia meilė“.
Reikia pakilti aukščiau mūsų tarpusavio neapykantos, juk turime vadovautis ne savo egoistiniais proveržiais, o didingu tikslu, mūsų atsakinga misija. Mes privalome imtis atsakomybės už visą pasaulį ir pakreipti  jį gėrio link. Būtent tokia dvasia mums reikia ugdyti save.

Iš 2015 m. gruodžio 24 d. 665-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Izraelis – pasaulio širdis

Senosios išminties atgimimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>