Pasaulio griūtis

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė. Pasaulinė tvarka tampa vis gležnesnė ir 2016 m. sisteminė krizė tik augs.
Vakarų globalizacijos projektas yra svarbiausia visuotinio šaltkrėčio priežastis, tačiau jo griūtis jau neišvengiama ir dabar visi svarbiausi pasauliniai jėgų centrai rūpinasi, kaip pastatyti ir sutvirtinti laikinas saugumo konstrukcijas, kurios suminkštins smūgį, staiga sugriuvus „pasauliui pagal amerikiečius“.
Pasaulinė krizė sisteminė: globali ekonomika ir tarptautinių santykių sistema priėjo logišką aklavietę. Iš inercijos ir toliau juda ankstesne kryptimi, tačiau visi supranta, kad šitas kelias į niekur.
Netgi Vakarai netiki, kad sugebės sutelkti žmoniją. JAV ir NATO karinės, ekonominės, ideologinės galios nepakanka norint palaikyti dabartinę finansinę – ekonominę, politinę tarptautinių santykių sistemą.
Vietiniai karai jau vyksta, į juos įsitraukę kitos valstybės, bet jie neužprogramuoti peraugti į globalinį Trečiąjį pasaulinį karą. Kariniai konfliktai – tai galimybė reformuoti pasaulinę tvarką.
2016 m. pradės reikštis prieštaravimai, kurie susikaupė Vakaruose, auga susipriešinimas tarp dviejų Vakarų dalių, anglosaksiškos JAV ir D. Britanijos bei Europos Sąjungos šalių. JAV 2016 m. taps vidaus politikos metais – į valdžią užtikrinai eina nesisteminis kandidatas Donaldas Trumpas – jis rodo amerikiečių nenorą būti hegemonija.
Komentaras. 2016 m. taps žmonijos praregėjimo metais, bus įsisąmoninta, kad nesuprantame pasaulio ir jo vystymosi plano, atsiskleis būsena „pasaulis patamsyje“.  Kadangi egoizmas vystėsi kiekviename žmoguje, atitolome vieni nuo kitų, ir tuo žmonija tapo priešinga globaliai gamtos sistemai.
Šis prieštaravimai sužadina taisančias jėgas – karus ir stichines nelaimes. Jie skirti, kad stumteltų žmoniją spręsti problemą – buvimas priešingais gamtos globaliai sistemai, kitaip tariant, kaip padaryti, kad visuomenė būtų globaliai tarpusavyje susaistyta gerais ryšiais.

Daugiau šia tema skaitykite:

2016-ieji: nauja tendencija

Kol sena nenumirs – nauja neužgims

Evoliucijos tikslo atskleidimo išvakarėse

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>