Pasauliui būtinas heroinas

Krizė, globalizacija

Komentaras. Meksikoje buvo suimtas narkobaronas Choakinas Gusmanas, pravarde „neūžauga“, patenkantis į pavojingiausių nusikaltėlių sąrašą. Daugeliu atžvilgiu areštuoti jį padėjo jo interviu, duotas garsiam režisieriui ir aktoriui Šonui Penui.
Vaikinas sudegė, kaip sakoma, už idėją. Jis norėjo, kad apie jį būtų sukurtas biografinis filmas ir išdidžiai pasakojo, kad jis turi laivyną, povandeninius laivus, lėktuvus, sunkvežimius, valtis. Jis, žinoma, prisipažino, kad tai ne pats švariausias verslas, bet ten, kur jis gimė, kito verslo nėra. Be to, jis tiekia daugiausiai heroino, kokaino ir marihuanos nei kas nors kitas pasaulyje.
Atsakymas. Šiuolaikiniam pasauliui būtinas heroinas ir tokie „neūžaugos“, kurie jo parūpina. Narkobaronas iš dalies pasijuto idėjos žmogumi, iš dalies gelbėtoju, iš dalies gydytoju, nuraminančiu žmones. Čia svarbūs ne pinigai ir ne valdžia, o būtent idėja, kad tai reikalinga pasauliui.
Pasauliui iš tiesų reikalingi narkotikai. Žvelgiant iš mūsų dabartinės situacijos, vartojantis narkotikus žmogus ginasi nuo šio beprotiško beprotiško pasaulio!
Todėl negalima teisti žmonių už narkotikų vartojimą ir platinimą. Juk kad ir ką sakytume, valstybė ir visuomenė pamažu su tuo sutinka. Iš esmės, neturime kur dingti. Mums reikia arba užsimiršti, arba gydytis.
Tačiau kaip gydytis? Keisti pasaulį! Kitaip ir neįmanoma. Pasaulis negali egzistuoti toks, koks yra dabar. Stebime, kaip jis palaipsniui griūna: šeimos skiriasi, vaikai tolsta, niekas nieko nenori, visiškas nihilizmas, absoliuti apatija…
O kas vyksta su menu ir mokslu, su televizija – su viskuo, kas kažkada užpildydavo žmoniją, su viskuo, kuo žmogus skyrėsi nuo gyvūno! Kuo jis šiandien kitoks nei gyvūnai?! Tuo, kad turi mobilųjį telefoną? Bet šiame „žaisliuke“ tokia pati tuštuma, kaip ir kompiuterio ar televizoriaus ekranuose.
Viskas, kas tūkstantmečiais užpildydavo žmoniją: religija, filosofija, menas – buvo tam tikru socialiniu liftu, keliančiu ją aukštyn. Auginome vaikus, mums rūpėjo šeima, kaip pratęsti giminę, buvome įsitikinę, kad mūsų laukia puiki ateitis. Dabar neliko nieko!
Dabar tokie žmonės kaip „neūžauga“, rodo mums gyvenimo beprasmybę ir todėl mes norime jų atsikratyti, pasodinti į kalėjimą.
Dabar valstybė pati pradeda dalinti marihuaną. Ji nori tam vadovauti. Todėl „neūžaugą“ pašalina. Štai kas vyksta.
Iš esmės, žmonija turi pasirinkti vieną iš dviejų: arba pakeisti pasaulį, arba nuraminti, užmigdyti save.

Iš 2016 m. sausio 11 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Narkomanijos priežastis – vienatvė…

Kur slepiasi laimė?

Gyvenimas turi tęsinį!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>