Skandalas Australijoje dėl Kristaus

Izraelis ir pasaulio tautos, Izraelis šiandien

Komentaras. Didžiulis skandalas kilo Australijoje. Dabar ten publikuojama daugybė straipsnių apie tai, kad Jėzus Kristus buvo palestinietis. Tam paprieštaravo Australijos bažnyčia ir žydų organizacijos.
Viename iš straipsnių rašoma: „Dar sykį bandoma paneigti Jėzaus žydišką tautybę ir bendras krikščionybės ir judaizmo ištakas, kad pažadėtąją žemę būtų galima visiškai atsieti nuo žydų ir jų religijos“.
Atsakymas. Tai – ideologija, kurią kuria daug istoriją išmanančių žmonių. Savaime suprantama, palestiniečiai iš karto jos tveriasi, nes juk reikia turėti kažką savo. Mekos jiems nepakanka. Kitas reikalas Jeruzalė, Betliejus, Nazaretas ir kiti miestai.
Iš esmės tai ne mūsų problema, tai konfliktas tarp krikščionybės ir islamo. Žydai čia niekuo dėti. Istorija neturėtų mūsų dominti. Aš manau, kad mums nėra prasmės į tai kištis. Tegu kalba ką nori.
Šventumas slypi ne senovės griuvėsiuose, o žmogaus širdyje, trokštančioje visus žmones sutelkti į vieną vieningą visumą ir šioje širdžių vienybėje atskleisti Kūrėją, aukštesnįjį pasaulį, per tai pajausti kitą būseną, pakilti į kitą gamtos vystymosi lygį. Tai mes turime ir galime padaryti – tai ir yra šventumas.
Juk mūsų pasaulio negyvoji gamta, augalija, gyvūnija ar žmogus neturi nieko švento. Šventumas atsiskleidžia tik tuomet, kai žmonės nepaisydami savo egoizmo susijungia tarpusavyje.
Ir būtent šioje sąjungoje virš egoizmo vardan meilės ir ryšių su visais, siekiant prilygti aukštesniajai sistemai ir atverti Kūrėją, atsiskleidžia ta aukštesnioji savybė, kurios nėra mūsų pasaulyje. Mūsų materialus pasaulis niekaip nekontaktuoja su aukštesniuoju pasauliu.
Turėtume užsiimti aukštesniąja materija. Aš tikiuosi, kad pasaulis greitai tai supras ir iš tiesų sieks to. Į tai mus veda besivystantis egoizmas, kuris tuo pat metu skatina mus pakilti virš jo, t.y. pakilti virš pačių savęs.

Daugiau šia tema skaitykite:

Nuo mūsų priklauso, kokie bus 2016-ieji metai

Izraelis – pasaulio širdis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>