Trumpieji kabalisto atsakymai

Klausimai ir atsakymai

Klausimas. Ar yra prasmės knygą „Zohar“ skaityti rusų, anglų kalbomis be nuorodos į originalą?
Atsakymas. Žinoma, yra. Skaitykite išverstą tekstą suprantama jums kalba.
Klausimas. Sakote, jei darome kažką kitų sąskaitą, tai nutolstame nuo aukštesniojo pasaulio. Bet mes gyvename tik vienas kito dėka: maitinamės, rengiamės. Ką reiškia „kitų sąskaita“?
Atsakymas. Tai reiškia, kad pasisavinu iš kito jo pastangas, tai, kas priklauso jam, o ne man.
Klausimas. Aš manau, kad žmogus pažįsta Kūrėją tik po daugybės kančių ir skausmo. Ar taip ir yra?
Atsakymas. Nebūtinai. Žmogus turi kentėti, bet tai turi būti meilės kančios, kaip įsimylėjėlio, trokštančio savo aistros objekto. Tai yra kančios, bet jos – saldžios.
Klausimas. Ar kabala ir budizmas panašūs?
Atsakymas. Ne, budizmas skatina sunaikinti egoizmą, o kabala sako: „Nieko neatsisakyk. Siek dvasingumo, ir tiek, kiek tu artėsi jo link, šio pasaulio norai patys savaime mažės.“
Klausimas. Sapnuoju keistus sapnus: baltai mėlynų jausmų tikrovę, išsilaisvinimą iš odos, laisvės pojūtį. Kas tai?
Atsakymas. Manau, tai problema, dėl kurios reikia kreiptis į gydytoją.
Klausimas. Gamta kalba su manimi visiškai suprantama man kalba. Kaip atskirti plonytę ribą tarp psichologinio susirgimo ir pasaulio suvokimo?
Atsakymas. Galiu pasakyti tiktai viena: žmogus, kuris mokosi grupėje su savo draugais pagal teisingus šaltinius, vadovaujant mokytojui, neturės jokių sunkumų – nei baltai mėlynų sapnų, nei problemų su jo psichologiniu suvokimu.
Klausimas. Ar visada reikia gyventi poroje? Pavyzdžiui, susitinka du, pratęsia giminę, o paskui vaikai užauga, kažkas pirmas išeina į aną pasaulį. Ar reikia ieškoti naujo gyvenimo bendrakeleivio, ar gyventi vienam?
Atsakymas. Tai priklauso nuo jūsų. Spręskite pats, ką jaučia jūsų širdis.
Klausimas. Kaip išjausti ir aptikti aukštesniąsias jėgas penkių fizinių organų suvokime?
Atsakymas. Tiktai kombinacijoje su jūsų draugais. Kai pradėsite kurti tarpusavyje jėgų tinklą, jame rasite aukštesnįjį pasaulį.
Klausimas. Kodėl kartais per pamoką man pradeda bėgti ašaros?
Atsakymas. Nuo to, kad jus pradeda veikti aukštesnioji jėga, o jūsų norai negali jos suvokti. Išeina, kad ji didesnė nei jūsų norai. Bet tai labai gerai.
Klausimas. Ar visa žmonija yra viename lygmenyje?
Atsakymas. Visi žmonės yra skirtingų lygių, todėl nevienodai eina prie kabalos mokslo. Tie, kurių egoistiniai norai stipresni, jos siekia aktyviau, nes jie nori sau atsakyti į klausimą apie gyvenimo prasmę. O tie, kurių norai mažesni, pasyvesni šiame gyvenime.
Klausimas. Kodėl Kūrėjui reikia, kad jo kūriniai taptų panašūs į jį?
Atsakymas. Tam, kad įvestų kūrinį į absoliutaus malonumo būseną.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>