Šiaurės Korėjos vandenilinė bomba

Krizė, globalizacija

Komentaras. Dėl Šiaurės Korėjoje vykstančių vandenilinio ginklo bandymų, Korėjos ir Japonijos teritorijose įvyko žemės drebėjimas. Japonija tuoj pat pareiškė, kad ims jai taikyti griežtas sankcijas.
Pietų Korėjoje ir Japonijoje panika, o Šiaurės Korėjai į tai nusispjauti. Jie sako: „NATO ir Amerika treniruojasi šalia mūsų, ir mes norime gintis“. Iki ko tai atves pasaulį?
Atsakymas. Esmė ta, kad pasaulis nepasiruošęs priešintis Šiaurės Korėjai. Kol pasaulis nebus vieningas, tol negalės nugalėti nė vieno mažo diktatoriaus.
Mat bet kuris mažas diktatorius turi didžiulę valios jėgą, o visi kiti pasaulio didingieji tarpusavyje susiskaldę. Kiekvieno galvoje savi planai. Jie tik ir galvoja, kaip pakišti vienas kitą ir dėl to negalės nugalėti.
Mūsų pasaulyje pasiekėme lygį, kada nugali mintis. O čia ji susiskaldžiusi. Todėl, kiek didžiosios šalys įsivelia į tai, tiek jos silpnina save.
Tad šiame etape tikiu Šiaurės Korėjo nenugalimumu. Ji ir toliau vystysis. Liaudis kentės, bet liks išdidi būdama nelaiminga, alkana, vieniša.
Žmogui reikia duoti idėją. Jis turi ja gyventi. Ši idėja gyvybinga tik jungdama žmones. Net neturint to, ko turi kiti, – tai nesvarbu. Užpildai savo skrandį bet kuo, tavo namuose yra kažkokios sąlygos – visa kita neturi reikšmės.
Pavyzdžiui, Rusijoje, nors daugelis ir gyvena puikiuose dideliuose butuose, bet su nostalgija prisimena pasisėdėjimus mažoje virtuvėje su gitara, degtine ir daktariška dešra. Iš gyvenimo dingo dvasia! Ir kokia nauda iš tokio gyvenimo?
Todėl žmonės nepatenkinti. Matome, kaip pamažu grįžta įvairiausios buvusio tarybinio pasaulio vertybės. Iš čia galime suprasti ir Šiaurės Korėją: žmonės turi, kuo „maitintis“.
Ateityje įsigalės diktatas, kai žmogui aukščiausia vertybe tampa gamtos, jos tikslo, jos plano, jos vystymosi formulė suvokimas ir iš to paaiškėja, kaip elgtis ir ką daryti su savimi ir vaikais.
Gamta siekia vienybės ir nori prie to atvesti žmoniją. Jeigu mes tai suprasime ir laikysimės gamtos plano, nejausime jokių pasipiktinimo nei negyvajame, augaliniame, gyvūniniame, nei žmonių visuomenės lygmenyse.
Tik taip visi pasieks būseną, kai rūpinsis šia bendra tarpusavio ryšio sistema ir joje gaus viską! Juk gyvenimas sukurtas būtent jungiant priešingybes. Sėkmės mums! Ir gerų metų!

Iš 2016 m. sausio 6 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Naujos globalaus pasaulio taisyklės

Kuo blogiau, tuo geriau

Vienas sprendimas visoms problemoms

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>