Kaip išsaugoti šeimą

Auklėjimas, vaikai, Vyras ir moteris

Komentaras. 88 procentai moterų tvirtina, kad nuobodulys ir buitis sudaužo bet kokį „meilės laivelį“. Laikoma, kad šeimos išyra būtent dėl nuobodulio.
Tačiau Kanados psichologai neseniai nustatė priešingai: kasdienybė, nuobodulys, tyla namuose palaiko šeimas.
Jie teigia, kad šeimyninės laimės pagrindas – visai ne afrikietiškos aistros su indų daužymu ir keptuvių laidymu, o ramus pasisėdėjimas vakarais prie kompiuterio, žiūrint gerą filmą ir gurkšnojant arbatą. Tai labiausiai suartina.
Atsakymas. Reikalas tas, kad viskas priklauso nuo auklėjimo. Vaikas iš savo tėvų pavyzdžio mato, kokia turėtų būti šeima. O ji turi kurti vaikams tinkamą atmosferą. Tam visas jėgas turi skirti bei kartu dirbti tiek tėvas, tiek motina, net jei tarpusavyje ir nesutaria.
Žinoma, kad vaikas viską mato. Todėl net tokioje šeimoje, kuri laikosi tik dėl vaikų, abu tėvai turi anuliuoti save ir dirbti kartu, kad palaikytų šeimos ryšius.
Svarbus tikslas: kad ir kas būtų – išsaugoti šeimą, kad vaikai turėtų ir motiną, ir tėvą, ir šeimos organizaciją, kad jie sugertų būseną, vadinamą „šeima“. Jos neįmanoma niekuo pakeisti! Juk viskas nusileidžia iš mūsų dvasinių šaknų, o mes turime tai saugoti ir vystyti.
Todėl dabartiniai egoizmo protrūkiai, taip pat techninis, technologinis ir kt. vystymasis neturi trukdyti šeimos stiprinimui. Turime suprasti, kokią didelę žalą mums daro nederamos masinio informavimo priemonės, primetančios visiems netinkamus žmonių elgsenos pavyzdžius.
Tam iš pagrindų reikia užkirsti kelią, nes tai griauna žmonijos pamatą. Vėliau dėl to labai gailėsimės. Juk laisvė ne čia. Ji turi būti vidinė.
O išorėje, kai kalbama apie gyvybės vystymąsi, giminės ir kartų pratęsimą, nėra jokios laisvės! Čia turime veikti kaip gyvūnai ir griežtai skirti: tai gyvūninis (šeimos) gyvenimo būdas, o visa kita – dvasinis. Ir jokiu būdu neliesti šių nejudinamų rėmų, vadinamų „šeima“, kitaip žmonijos egzistavimas baigsis.

Iš 2016 m. sausio 4 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kuo ypatinga bus šeima ateityje?

Didelė šeima prie apvalaus stalo

Revoliucija šeimoje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>