Ak, jau tas Trampas!

Izraelis ir pasaulio tautos, Krizė, globalizacija

Komentaras. Amerikiečių verslininkas Donaldas Trampas (labai ryški, originali asmenybė) pareiškė, kad Hilari Klinton kartu su prezidentu B. Obama sukūrė Islamo valstybę. Šie žodžiai iš karto atsirado pirmuosiuose laikraščių puslapiuose.
Atsakymas. Neblogai. Ryškiai, gerai ir svarbiausia, patikimai. Jis viską kalba teisingai, juk būtent amerikiečiai išprovokavo „arabų pavasarį“ ir bombardavo Iraką. Dabar jie suteikia Iranui galimybę veikti, pataikauja Turkijai, žlugdo Siriją, kovoja prieš visus ir visur tam, kad įstumtų pasaulį į chaosą, nes chaosą labai lengva valdyti.
Kai tavo priešininkas juda chaotiškai, gali primesti jam savo tvarką. Čia ir slypi jų politika. Todėl dabar pasitelkdami Islamo valstybę jie nori padaryti lygiai tą patį Europoje.
Tai baisu! Viena vertus, daugelį metų Europa ir Amerika buvo artimi partneriai, jie turėjo bendrus priešus ir bendrus tikslus. Bet amerikiečių politika tokia: šiandien mirsi tu, o rytoj – aš. Ir todėl čia nėra jokių problemų.
O kaip tiksliai jie elgiasi su Izraeliu! Kai Izraelis buvo jiems reikalingas, jie jam padėjo, o šiandien jis tapo nereikalingas – taigi jo gali nebūti. Anksčiau jiems buvo reikalinga Saudo Arabija dėl naftos, o šiandien jiems nafta jau nereikalinga, vadinasi, Saudo Arabijos taip pat gali nebūti.
Amerika – tai šalis su labai žiauria politika ir, žinoma, visa, kas vyksta pasaulyje, įgyvendinama per ją. Todėl Islamo valstybė, savaime suprantama, yra jų kūrinys. Aš visiškai sutinku su Donaldu Trumpu.
Man labai patinka kitas jo pasisakymas. Kai jo paklausė: „Ką jūs darote su pinigais?“ –  jis atsakė: „Patikiu saugoti savo pinigus mažiems berniukams su kipomis“.
Aš manau, kad jam neleis užimti prezidento posto Amerikoje. Tai viena vertus. Bet, kita vertus, tai protingas, apdairus, griežtas žmogus. Reikia suprasti, kad jis nėra klounas, kokiu jis šiandien prisistatomas visiems. Bet pritraukti dėmesį jis moka. Ir tai jo naudai.
Kol kas linkiu jam sėkmės, bent jau ponios Klinton atžvilgiu. Manau, kad jos negalima įleisti į Baltuosius rūmus.
Klausimas. Jūs manote, kad ji bus prieš Izraelį?
Atsakymas. Ji ne tik bus prieš Izraelį, ji prieštaraus, kad pasaulio problemos būtų sprendžiamos tinkamu keliu.
O Trampas ir pagal charakterį, ir pagal profesiją nėra naikintojas, jis – kūrėjas. Galbūt tokie žmonės kaip jis atrodo per daug ryškūs, per daug nenuspėjami, bet jo apskaičiavimai labai tikslūs. Ir dėl to negalima nuo jo nusisukti. Norėčiau Amerikos valdžioje matyti ką nors panašų į jį.

Iš 2016 m. sausio 3 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>