Dalai Lama ir islamo teroras

Kabala ir religija, Krizė, globalizacija

Komentaras. Vienas iš žymiausių pasaulio religinių veikėjų Dalai Lama davė interviu Italijos laikraščiui, kuriame pasakė, kad reikia mokytis draugiškai gyventi su islamistais.
Jis pareiškė: „Jūs turite įsiklausyti, suprasti ir gerbti kitus. Kito kelio nėra. Kas nepakantus, tas daro žalą savo broliams.“
Jis mano, kad islamas yra pasaulio religija, ir pakvietė kurti draugiškus santykius su teroristinės grupuotės kovotojais.
Atsakymas. Tegul pabando. Tik ne pasiduodant jiems, o taikiai egzistuojant šalia jų su savo ideologija. Norėčiau, kad jis taip pažvelgtų į esamą padėtį.
Jis nesupranta, apie ką kalba. Gaila, bet aš jau seniai tai matau. Vienu metu jis įnirtingai priešinosi komunistinei Kinijai ir taip išgarsino savo vardą.
Dalai Lamos siūlymas dėl dialogo su islamistais absoliučiai nerealus. Juk kad į juos „įsiklausytum“, reikia nusipjauti ausį ir ne klausytis, o paklusti.
Neįmanoma visą laiką kalbėti apie taiką ir draugystę, nekreipiant dėmesio į tai, apie ką kalbi. Tokiu būdu tu privesi pasaulį prie dar didesnio karo, prievartos ir diktatūros. Jo žodžiai skamba kaip vaikelio vapaliojimas.
Komentaras. Bet, vienaip ar kitaip, jūs irgi kalbate apie žmonių susivienijimą?
Atsakymas. Aš kalbu apie susivienijimą žmonių, kurie nepaklūsta kažkam, kad išgelbėtų savo kailį, juk tuo jie nieko neišgelbės.
„Islamo valstybė“ tarytum siūlo: „Jei jūs priimsite mūsų ideologiją, būsite kartu su mumis, prisieksite ištikimybe, tapsite musulmonais, o ne netikraisiais…“ Dalai Lama taip pat jų akimis netikrasis – „Tada jūs liksite gyvi ir turėsite teisę egzistuoti.“
Vadinasi, Dalai Lama iš pradžių turi išsiaiškinti, ką jis darys su savo religija, su savo tauta, su savo ideologija. Jei jis jau neturi šios ideologijos, tada kita kalba – tai jo reikalas. Bet negalima skelbti tai visam pasauliui!..
Ką jis nori parodyti? Kad visada dirba pasauliui? Šis darbas karui! Jei prie jo prisijungs, pasaulyje atsiras dar pora milijonų žmonių, kurie visur mėtys bombas ir kels žmonėms baimę, kad suvarytų juos po juoda vėliava.

Iš 2015 m. gruodžio 8 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasaulis laukia širdžių, o ne kapitalų sujungimo

Pasaulis ant naujos vystymosi eros slenksčio

Išlikimo sąlyga

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>