Ar verta gimdyti?

Auklėjimas, vaikai, Platinimas

Klausimas. Pasak kabalistų, neverta eikvoti savo galimybių siekiant laikinų, materialių kūno troškimų. Mano dukra kategoriškai atsisako gimdyti, nes tai atima didžiules gyvybines jėgas. Galbūt ji kuo nors teisi? Ar protinga švaistyti jėgas siekiant kaip gyvūnams pratęsti giminę?
Atsakymas. Į mane ne kartą kreipėsi su šiuo pagrįstu, logišku klausimu.
Sakykime, man trisdešimt metų. Jei dabar ištekėsiu, tai ateinančius dvidešimt metų privalėsiu rūpintis šeima, kol vaikai užaugs, kol jie galės patys savimi pasirūpinti ir pradės savarankiškai gyventi. Kitaip tariant, užuot pačius gražiausius gyvenimo metus paskyrusi dvasiniam vystymuisi, pasišvęsiu savo atžalų auklėjimui, kurie dar neaišku, kaip gyvens ir ką darys.
Kyla klausimas: ar man reikia tai daryti? Ir čia galima pasakyti tik viena: „Mes privalome!“. Mes privalome eiti normaliu gyvenimo keliu, niekur nedingsime. Būdami šiame pasaulyje, turime dirbti, stengtis sukurti šeimą, gimdyti ir auklėti vaikus.
Kabala duota ne tam, kad mokytumės 24 valandas per parą ar skirtume jai visą laisvą nuo darbo laiką. Ji duota tam, kad gyvendami ir dirbdami, būdami šeimoje ir darbe, visur įkūnytume ryšį tarp savęs ir likusio pasauliu taip, kaip to reikalauja visa visatos sistema, visa gamta.
Kabala – tai praktinis mokslas. Yra žmonių, studijuojančių ją kaip specialybę. Jie ima dirbti su liaudimi, tampa kabalos instruktoriais, dėstytojais. Be tokių žmonių neišsiversime. Tačiau tai vienetai prieš milijonus, kaip ir bet kurie mokytojai mūsų pasaulyje: vienas dėstytojas penkiasdešimčiai žmonių.
Duok Dieve, kad pasiektume tokią būseną, kai penkiasdešimčiai Žemės gyventojų bus vienas kabalistas, kuris vadovaus grupei, dėstys jiems, rūpinsis jais. Laikui bėgant visa žmonija bus suskirstyta į grupes, jai vadovaus mokytojas kabalistas.
Tokiems dėstytojams reikia nuolatos mokytis, rūpintis savo kvalifikacijos kėlimu, o paprastas žmogus, kaip mokykloje, baigęs ją ir palikęs savo mokytojus, turi įgyvendinti tai, ką gavo.

Iš 2015 m. lapkričio 15 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Nėra prasmės tuoktis

Kuo ypatinga bus šeima ateityje?

Kabala – už šeimą!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>