Kodėl bijome mirties?

Kūnas ir siela

Klausimas. Ar galima pereiti machsomą mirties akimirką?
Atsakymas. Ne, kodėl turėtume? Visi mes esame gyvūniniame lygmenyje. Jeigu kokį nors gyvūną užmuša ar jis numiršta savo mirtimi, kas nuo to keičiasi? Ką jam suteikia mirtis?
Žmogus šiuo atžvilgiu ne geresnis ir ne blogesnis už bet kurį gyvūną. Tiesiog jis turi galimybę, gyvendamas materialiame pasaulyje, pakilti virš gyvūninio lygmens ir savo pojūčiuose atskleisti dar vieną pasaulį, kurį galima pajausti, naujai sukurtame papildomame kūne, vadinamojoje „sieloje“. O jeigu jis neįgijo šio naujai jaučiančio kūno, tai neturi ir sielos, o kada jis miršta – miršta jo gyvūninis kūnas.
Klausimas. Kodėl mes matome mirtį kaip tragediją? Kodėl jos bijome?
Atsakymas. Baimė verčia mus įveikti mirtį, sukelia egoistinį norą atskleisti dvasinį pasaulį, kurį pajutęs, žmogus nustoja bijoti mirties. Jis egzistuoja toliau Žemėje tik tam, kad dar aukščiau pakiltų dvasiniame pasaulyje. Tačiau bet kokiu atveju jis jau egzistuoja kitos dimensijos lygmenyje.

Iš 2015 m. spalio 11 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Kančios skiriasi

Kodėl nuo mūsų slepiama mirties valanda?

Gyvensime!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>