Mažai žadanti 2016 m. pradžia, I d.

Krizė, globalizacija

Žemė keičia sukimosi ašį

Klausimas. Naujieji 2016 metai prasidėjo su naujomis viltimis, linksmai švenčiant visame pasaulyje, o kartu su baime ir nerimu dėl to, kas gali atsitikti. Daug masinių renginių buvo atšaukta dėl teroristinių atakų grėsmės.
Dešimtys tūkstančių policininkų patruliavo šventėse didžiausiuose Europos ir Amerikos miestuose. Niujorke, taip pat Izraelyje metai prasidėjo nuo teroristinio akto Tel Avive, nusinešusio trijų žmonių gyvybes, grėsmė Izraeliui kyla ir iš Hamaso, IGIL, kitų.
Šie metai neprasidėjo nerūpestingai ir linksmai, kaip mes įpratę. Kaip atrodys mūsų gyvenimas 2016 metais, jei pradžia nieko gero nežada?
Atsakymas. Pasaulis iš tiesų krypsta į naują būseną. Mes taip pat keičiamės taip, kad pradedame savęs klausinėti: kas vyksta su mumis, su mūsų planeta? Žemės planeta šyla. Sakoma, kad ji gali taip pat ir atšalti. Žemė keičia savo sukimosi ašį, kas pavojinga ir gąsdina.
Prieš naujus metus pirmą kartą per visą istoriją temperatūra Šiaurės ašigalyje pakilo iki pliusinės: +1.5 laipsnių vietoj  –30. Tokia anomali temperatūra kelia labai didelį nerimą.
Juk mūsų planeta – tai vienas organizmas, kuris maksimaliai sušyla prie Ekvadoro pusiaujo ir atšąla ašigaliuose, šiluma ir šaltis perduodami į kitas žemės dalis per atmosferą ir vandenynus, Žemei sukantis.
Vyksta tokios anomalijos su oru, kurios labai gąsdina. Anksčiau manėme, kad klimato pokyčius sukelia didelis kiekis anglies dujų, kuris kenkia mums ir Žemės planetai. Dabar jau manoma, kad esmė kituose faktoriuose, kurie veikia Žemę ir keičia klimatą, augalų ir gyvūnų pasaulį.
Žmonija labai sumišusi, matydama pokyčius, vykstančius artimiausioje aplinkoje. Anksčiau manėme, kad užtenka sumažinti anglies sudeginimą, tačiau šiandien aišku, kad problema ne ten. Faktoriai, keičiantys klimatą, labiau  nenuspėjami ir vidiniai, negu mums atrodė.
Pradžioje manėme, kad oras keičiasi dėl didelio kiekio šalto ir karšto oro, freono ir kitų dujų, išmetamų į atmosferą. Tačiau paskutiniai tyrimai parodė, kad ne. Nerimas dėl klimato kaitos lieka, bet mums neaiškios tikrosios priežastys ir kaip tai pakeisti, kaip sušvelninti jų efektą.

Daugiau šia tema skaitykite:

2015-ieji – blogio įsisąmoninimo metai

Gamtos kataklizmai ir žmogaus vaidmuo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>