Materialusis ir dvasinis augimas

Klausimai ir atsakymai

Klausimas. Ar materialusis augimas yra dvasinio augimo pasekmė?
Atsakymas. Jokiu būdu. Materialusis augimas žmogui skirtas tam, kad jis pasiektų būseną, kai supras, kad tai nesuteikia jam malonumo, neatskleidžia nei tiesos, nei gyvenimo prasmės.
Jis žmogui rodo, kad visomis savo jėgomis reikia siekti vidinio gamtos tikslo, o ne naudoti ją savo gyvūniniam pasitenkinimui. Juk mes daugiau nieko neveikiame, kaip tik tarnaujame savo kūnui, kuriame jam vis didesnio komforto būseną.
Klausimas. Aš pavydžiu savo draugams, kurie savanoriauja ir padeda žmonėms išgyventi pavojingose mūsų planetos vietose, dalyvaudami gelbėjimo darbuose po žemės drebėjimų ir potvynių. Ar toks darbas vertas būti gyvenimo prasme?
Atsakymas. Ne, todėl kad jis nuo žūties gelbsti tik gyvūnus, juk žmogaus kūnas – tai gyvūninė substancija. Išgelbėti sielą – visai kas kita, juk siela – amžina, egzistuoja už laiko ribų.

Iš 2015 m. spalio 25 d. pamokos rusų kalba

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>