Kabala – visų mokslų pagrindas

Kabala ir kiti mokslai

Klausimas. Žinomas amerikiečių mokslininkas Feinmanas apie kvantinę fiziką kalbėjo kaip apie mokslą, kurio niekas nesupranta, nors daugelis juo tinkamai naudojasi. Ar situacija su kabalos mokslu panaši?
Tai yra labai dažnai Jūsų mokiniai skundžiasi, kad nesupranta „Mokymo apie dešimt sfirot“. Bet ar jie gali jį kaip nors panaudoti?
Atsakymas. Ne, jie negali panaudoti šio mokymo, išskyrus tuos, kurie jau kyla dvasinėmis pakopomis, yra aukščiau įprastų mūsų kūno suvokimų.
Skaitydami „Mokymą apie dešimt sfirot“, mano mokiniai nesupranta, kas ten parašyta. Iš tiesų tai metodikos, kuri vysto žmoguje naujus jutimo organus, studijavimas.
Kai mokinys skaito, studijuoja ir labai nori suvokti tai, kas parašyta, vidinis jo noro impulsas ugdo dar neatskleistas jo savybes, ir pamažu jis pradeda suprasti ir jausti, apie ką kalbama.
Iš esmės tai panašu į tai, kaip žmogus vystosi mūsų pasaulyje. Juk gimdami mes nieko nesuvokiame. Mus stumia į priekį smalsumas, pavydas, konkurencija, ir taip mes vystomės, nežinodami kurlink judame.
Vaikas automatiškai kartoja, ką kalba suaugusieji, visiškai nesuprasdamas žodžių prasmės, nesąmoningai daro tuos pačius judesius. Taip ir kabaloje.
Klausimas. Iš tiesų, kaip sakė profesorius Feinmanas, fizikai nesupranta fizikos dėsnių šaknų, o tik jais naudojasi. Ar sugeba kabalistai išmokyti fizikos pagrindų fizikus?
Atsakymas. Patys paprasčiausi dalykai, kurie tuo pačiu metu yra patys sudėtingiausi, sudaro visos pasaulių sistemos pagrindą.
Aš manau, kad kada nors bus atskleistas ryšys tarp kabalos ir visų likusių mokslų, metodikų ir teorijų, kuriomis naudojasi žmonija. Kabala – mokslas apie visą pasaulių sistemą, pasaulio stebėjimą, pasaulio suvokimą – gali pakloti visų likusių mokslų pamatą, pagrįsti jų egzistavimą.
Tačiau aš negaliu pasakyti, kada tai įvyks, nes nežinau, kaip bendrauti su mokslininkais, siekiant apibrėžti bendrą kabalos ir mokslo pagrindą. Mums reikia pasistengti suprasti vieniems kitus.

Iš 2015 m. spalio 7 d. TV laidos „Kabala ir mokslas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabalistas – mokslininkas, tiriantis save

Kabala – sąmonės išplėtimo priemonė

Davimo matavimo vienetas – dešimt sfirų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>