Pusantro milijardo dolerių!

Ekonomika ir pinigai

Komentaras. Amerikoje (USA) užfiksuotas didžiausias laimėjimas loterijoje – pusantro milijardo dolerių! Kaip visada nežinomas laimėtojo vardas. Jis nupirko bilietą atsitiktinai Kalifornijoje ir staiga, pasirodo, išlošė.
Loterijos laimėjimas visada sukelia didelį atgarsį, istorijos įkvepia, o kartu būna keistos.
Atsakymas. Dažniausiai loteriją išlošia ne tie žmonės, kurie žino kokią nors skaičių kombinaciją, daro sistemingus skaičiavimus, perka loterijos bilietą vienoje ir toje pačioje vietoje arba spjauna per kairįjį petį ir t.t. Iš tiesų – visa tai – visiškas atsitiktinumas.
Klausimas. Kaip likimas tai duoda žmogui?
Atsakymas. О! Tai didelė nelaimė! Nuo to momento ir toliau jo galva bus užimta mintimis, kaip pasinaudoti šiais pinigais. Taigi, žmogus tampa nelaisvas!
Kabalos požiūriu egzistuoja didelė atsakomybė: ką aš darau su ta jėga, kurią gaunu iš Kūrėjo ir kuria Jis davė man galimybę naudotis šiame pasaulyje – kaip aš galiu ja teisingai pasinaudoti.
Jeigu turiu mažai jėgų, esu mažas žmogelis – tai krutu savo gyvenime: čia nedaug pakenkiau, ten nedaug pagerinau – tai normalu, kai mažos apimtys.
O kai turiu didelę jėgą, ir ji duota iš aukščiau… Kūrėjas davė ir pasakė: „Dabar patikrinsiu, koks tu. Kaip naudosiesi tokiomis priemonėmis. Kokį padarysi pasaulį už tuos 500 milijonus arba milijardą dolerių.“
Štai ir problema. Mes matome, kaip visokie bilai geitsai aukoja pinigus, ir visa tai dingsta kaip vanduo Afrikos smėlyje ar kur kitur, ir nieko tai neduoda.
Kalbant apie Sorošo Fondą, jį, beje, iškeldina iš Rusijos. Tuo pačiu naikina viską, ką jis padarė: bibliotekas, kompiuterius – viską! Nenori, kad apie jį liktų nors koks prisiminimas. O jo pinigais daug buvo padaryta.
Bet tai jau nelaikoma geru: tiesiog nuostabu, kaip mūsų pasaulyje į tai žiūrima! Dėl to visi žmonės, kurie nori įdėti savo kuklų indėlį, kaip nors padėti, yra nelaimingi.
Klausimas. O jeigu Jūs gautumėte milijardą?
Atsakymas. Jokiu būdu! Negalima! Turi gauti tiek, kiek gali teisingai panaudoti! Tai labai didelė atsakomybė!
Tam kad paimčiau milijardą, reikalingi šimtai tūkstančių teisingai apmokytų žmonių, kurie galėtų naudodamiesi šituo milijardu sukurti mokymosi, auklėjimo sistemą ir perauklėti visą žmoniją. Pinigų suma atrodo didelė, bet, iš principo, ji maža, nes perauklėti žmoniją su vienu milijardu neišeina.
Deja, mes dar tam nepasiruošę, tad jeigu turite norą man duoti tokią dovaną, tai prašau lukterėti.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>